تاریخ :۱۰ فروردین ۱۴۰۳
شرایط لازم برای احداث باغ میوه

شرایط لازم برای احداث باغ میوه

  • با توجه به این که درختان میوه مدت نسبتا طولانی در زمین باقی می مانند باید از شرایط آب و هوایی محل آگاهی کافی داشته باشیم. نمی توان هر درختی را در هر آب و هوایی کاشت. شاید بتوان عدم موفقیت و توسعه باغداری را غیر از سایر عوامل ضروری به عدم آشنایی با مسائل فنی احداث باغ میوه و پرورش نهال دانست. (شرایط لازم برای احداث باغ میوه)

    شرایط ایجاد باغ میوه

    ۱- شرایط آب و هوایی:

    برای احداث باغ میوه باید از شرایط آب و هوایی محل آگاهی کافی داشت. میزان درجه سرما و گرما برای رشد و نمو همه درختان یکسان نیست. مثلا سیب و گلابی و بعضی از رقم های انگور در شب در حرارت ۱۵-۱۰ درجه سانتیگراد و در روز ۲۷ – ۱۵ درجه سانتی گراد و انار و انجیر در حرارت ۲۵- ۱۵ درجه در شب و در حرارت ۳۵ – ۲۰ درجه در روز رشد و نمو خوبی دارند. در نقاطی که خطر سرمای بهاره وجود دارد باید از ارقامی که دیر شکوفه می دهند استفاده نمود. از زمین های گود و دره ها برای احداث باغ استفاده نکنیم چون هوای سرد از بالای کوه به سمت این مناطق سرازیر شده و باعث سرمازدگی باغ میشوند.

    ۲- بازاریابی و ذائقه مصرف کنندگان:

    انتخاب رقم مناسب برای هر منطقه نیز بسیار مهم است و بر همین اساس باید وضع بازار و ذائقه مردم را در نظر گرفت، چون در غیر این صورت به دلیل عدم استقبال و خرید مردم تولید با شکست مواجهه می شود.

    ۳- انتخاب زمین:

    درختان میوه معمولا طالب خاک های مرغوب هستند. ولی احتیاج آنها به خاک با هم فرق دارد، مثلا گیلاس و آلبالو خاک های عمیق با زهکشی طبیعی را دوست دارند و بادام اراضی شنی را ترجیح می دهد. به طور کلی خاک های شنی عمیق یا رس شنی که مقدار کافی مواد غذایی داشته باشد، برای درختکاری توصیه می شود. بنابراین لازم است قبل از احداث باغ میوه آزمایش های لازم برای آگاهی از مواد غذایی، عمق، بافت و ساختمان خاک انجام دهیم و بعد از مشورت با کارشناسان اقدام به ادامه کار نماییم.

    فروش ویژه به مدت محدود
    فروش ویژه بیش از ۳۰۰۰ رقم محصولات کشاورزی، انواع بذر با بسته بندی اورجینال و خانگی، انواع کودهای وارداتی اصل، ادوات و ابزارآلات با ضمانت اصالت کالا
    همین الآن خرید کنید

    (شرایط لازم برای احداث باغ میوه)

    منبع: نشریه ایجاد باغ میوه، وزارت جهاد کشاورزی، و معاونت ترویج و نظام بهره برداری، چاپ اول.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *