تاریخ :۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
کشاورزی هوشمند

کشاورزی هوشمند

  • کشاورزی هوشمند

    کشاورزی هوشمند: در سال های اخیر، استفاده از فناوری های دیجیتال در کشاورزی دقیق، شیوه های برخورد کشاورزان با محصولات زراعی و مدیریت مزارع را تنظیم کرده است. نیازی نیست که یک فرد متخصص باشد تا ببیند که این فناوری چگونه مفهوم کشاورزی را تغییر داده است و باعث سودآوری، کارآیی، ایمنی و سادگی آن شده است. در میان سایر فناوری ها، کشاورزان ۴ مورد را که به نظر آنها بهترین هستند، انتخاب کرده اند:

    ۱- نرم افزار GIS و کشاورزی GPS
    ۲- تصویربرداری ماهواره ای
    ۳- پهباد (هواپیماهای بدون سرنشین) و سایر تصاویر هوایی
    ۴- نرم افزار کشاورزی و داده های آنلاین

    • مزایای مزارع مدرن

    مزارع مدرن مزایای قابل توجهی را از کشاورزی دیجیتال که در حال پیشرفت است، می گیرند. این مزایا شامل:

    • کاهش مصرف آب،
    • کاهش مواد مغذی و کود،
    • کاهش تأثیر منفی بر اکوسیستم،
    • کاهش روان آب شیمیایی به آب های زیرزمینی و رودخانه های محلی،
    • کارایی بهتر،
    • کاهش قیمت ها و موارد دیگر است.

    بدین ترتیب، تجارت مقرون به صرفه، هوشمند و پایدار می شود. بیایید در مورد برخی از این فناوری های کشاورزی بحث کنیم.

    کشاورزی هوشمند

    کشاورزی هوشمند مبتنی بر GIS

    از آنجا که زمین های کشاورزی مبتنی بر مکان هستند، نرم افزار GIS از نظر کشاورزی دقیق به ابزاری فوق العاده مفید تبدیل می شود. کشاورزان ضمن استفاده از نرم افزار GIS می توانند تغییرات فعلی و آتی بارش، دما، عملکرد محصول، سلامت گیاه و … را ترسیم کنند. همچنین استفاده از برنامه های مبتنی بر GPS در راستای ماشین آلات هوشمند را برای بهینه سازی کاربرد کود و سموم دفع آفات امکان پذیر می کند.

    با توجه به اینکه کشاورزان مجبور نیستند به کل مزرعه رسیدگی و مراقبت کنند و فقط با مناطق خاصی سرو کار دارند، می توانند به صرفه جویی در هزینه، وقت و زمان دست یابند. یکی دیگر از مزایای مهم کشاورزی مبتنی بر GIS، استفاده از ماهواره و پهپاد برای جمع آوری اطلاعات ارزشمند در مورد پوشش گیاهی، شرایط خاک، آب و هوا و زمین از منظر پرندگان است. چنین داده هایی به طور قابل توجهی دقت تصمیم گیری را بهبود می بخشد.

    داده های GIS

    داده های ماهواره ای

    این سنسورها قادر به تصویربرداری در طیف های مختلف هستند. و امکان استفاده از شاخص های طیفی متعددی مانند شاخص نرمال‌شده تفاوت پوشش گیاهی(NDVI) را فراهم می کنند. NDVI امکان شناسایی محتوای پوشش گیاهی، میزان گیاهان پژمرده و سلامت کلی گیاه را فراهم می کند. در درجه بعد، شاخص محتوای کلروفیل کانوپی (CCCI) است که به کاربرد مواد مغذی کمک می کند. سپس شاخص NDRE یا شاخص نرمال شده محتوای نیتروژن را تشخیص می دهد. سرانجام، شاخص اصلاح شده گیاهی تعدیل شده خاک (MSAVI) برای به حداقل رساندن تأثیر خاک در اولین مراحل رشد گیاهان طراحی شده است.

    داده های ماهواره ای

    داده های حاصل از پهپاد در کشاورزی هوشمند

    با کمک پهپاد، کشاورزان فرصتی برای تعیین زیست توده محصول، ارتفاع گیاه، وجود علف های هرز و اشباع آب در مناطق خاص با دقت بالا دارند. آنها داده های بهتر و دقیق تری را در مقایسه با ماهواره ها با وضوح بالاتر ارائه می دهند. پهپادها همچنین دستیاران بی رقیب در نبرد با حشرات در نظر گرفته می شوند. استفاده از پهپادها برای بکارگیری حشره کش ها در مناطق خطرناک، از حمله حشرات و قرار گرفتن در معرض مستقیم سموم شیمیایی جلوگیری می شود.

    علی رغم این واقعیت که پهپادها به راحتی قابل استفاده هستند و قادر به جمع آوری مقادیر زیادی از داده ها در بازه های زمانی کوتاه هستند. اما هنوز هم چالش هایی هنگام استفاده مداوم از آنها وجود دارد. پهپادها در مواردی که به نقشه برداری یا نظارت بر مناطق وسیع نیاز باشد، تقریباً کارامد نیستند. و بهتر است این فناوری با نظارت ماهواره ای در مناطق از قبل نقشه برداری شده، که در آن مناطق خاص باید بررسی متقابل شوند، تکمیل شود.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    کشاورزی هوشمند

    سیستم مانیتورینگ محصولات زراعی (Crop Monitoring)

    برای ساده سازی مشاهدات میدانی، EOS سیستم مانیتورینگ محصولات زراعی (Crop Monitoring) را طراحی کرده است. یک بستر دیجیتال که برای سرعت بخشیدن به تصمیم گیری یک کشاورز، از نظارت ماهواره ای استفاده می کند تا کشاورز یک نکته مهم در زمینه رسیدگی و درمان را از دست ندهد. در اینجا برخی از ویژگی های موجود در سیستم عامل وجود دارد:

    سیستم پایش محصولات Crop Monitoring

    سیستم پایش محصولات اجازه می دهد تا از شاخص پوشش گیاهی تفاوت طبیعی (NDVI) برای ردیابی سلامت محصولات استفاده کنید. این شاخص میزان کلروفیل در گیاهان را کنترل می کند که بدست آوردن اطلاعات در مورد شرایط آنها امکان پذیر است. وقتی مقادیر NDVI بالاتری داشته باشید، از پوشش گیاهی سالم تری برخوردار هستید. زیرا هرچه کلروفیل بیشتری برای گیاه در دسترس باشد، از سلامت بیشتری نیز برخوردار است.

    یکی دیگر از ویژگی های مهم Crop Monitoring، برنامه Scouting است. این یک برنامه قابل اجرا برای موبایل و دسکتاپ است که از نقشه های زمینه دیجیتال استفاده می کند. با استفاده از این برنامه، کشاورز قادر است چندین کار را با چند کلیک به پیشاهنگان اختصاص دهد. پس از تعیین وظیفه، یک پیشاهنگ مستقیماً به مکان انتخاب شده منتقل می شود و مناطق مشکل ساز را در محل بررسی می کند، فعالیت آفات را بازرسی می کند، فعالیت های مدیریتی علف های هرز و غیره را انجام می دهد و بلافاصله در برنامه ثبت می کند. این امکان بازرسی از مناطق مشکل، در نتیجه صرفه جویی در وقت کافی برای انجام اقدامات پیشگیرانه لازم است.

    سیستم پایش محصولات

    مزایای سیستم پایش محصولات Crop Monitoring

    تجزیه و تحلیل داده های آب و هوا متناسب با داده های مربوط به شرایط گیاه بدست آمده از تصاویر ماهواره ای، این امکان را به کشاورزان می دهند که بتوانند آبیاری را متناسب با زمان دقیق انجام دهند و از یخ زدگی یا صدمه به گیاه جلوگیری کنند. به عنوان مثال، یکی از بهترین روش ها برای جلوگیری از مشکلات خشکسالی، آبیاری قطره ای با کنترل خودکار یا دستی است. بنابراین کشاورز می تواند مقدار مورد نیاز آب را در مناطق خشک استفاده کند.

    بهترین مزیت Crop Monitor این واقعیت است که بر اساس تصاویر ماهواره ای ساخته شده است. این امر به تجزیه و تحلیل شرایط مزرعه یا وضعیت مناطق خاص و استخراج اطلاعات ارزشمند کمک می کند. در نتیجه سرعت واکنش بهینه و همچنین تصمیم گیری قابل اعتماد را تسریع می کند. اینکه چه محصولاتی را بکارید، چه زمانی برداشت کنید، چه مقدار از مواد مغذی و کود استفاده کنید، و بسیاری دیگر.

    منبع : www.eos.com

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *