تراکتور + معرفی انواع تراکتور، قیمت و کاربرد
تعریف تراکتور
تراکتور + معرفی انواع تراکتور، قیمت و کاربرد: تراکتور ماشین خودرو با خودگردانی است که از توان آن برای کشیدن ادوات و ماشینهای قابل حرکت و همچنین به کار انداختن ماشینهای ساکن یا قابل حرکت با کمک پولی و تسمه محور توان دهی و هیدرولیک استفاده میشود. این دستگاه یکی از مهمترین وسایل کمکی در زراعت مکانیزه به شمار میآید. ماشین کاری چند جانبه که علاوه بر تولید توان دارای ترتیب اتصالاتی است که وسایل کار به آن به آسانی قابل نصب با تعویض است. این دستگاه ماشین کار متحرکی است که توسط انسان هدایت شده و در هنگام حرکت نیز کار انجام میدهد. این امر باعث افزایش توان تولید شده در واحد سطح میگردد.
جهت خرید تراکتور و اطلاع از قیمت تراکتورها به سایت فروشگاه آنلاین کشاورزی دیبای سبز مراجعه کنید.

تراکتور + معرفی انواع تراکتور، قیمت و کاربرد
انواع تراکتورهای قدیمی
۱- تراکتورهای بخار
قدیمیترین انواع تراکتورها گروهی هستند که با موتور بخار کار میکردند. این دسته از تراکتورها برای نخستین بار در دو یا سه دهه آخر قرن نوزدهم میلادی جهت به کار انداختن خرمن کوبها در مزارع کاشت گندم مورد استفاده قرار گرفتند. از ویژگی خودرو بودن تراکتورهای بخار اساسا برای جابجایی از جایگاه یک خرمن به جایگاه خرمن دیگر استفاده میشد. علیرغم بازده نسبی مطلوب در زمان خود این دسته از تراکتورها دارای اشکالاتی نیز بودند که از مهمترین آنها میتوان به سنگین بودن. کند حرکت کردن حجم بالای سوخت و تامین آب دیگ بخار آنها اشاره کرد.
۲- تراکتورهای بنزینی اولیه
ساخت این دسته از تراکتورها در اواخر قرن نوزدهم آغاز شد. این تراکتورها معمولا دارای یک موتور تک سیلندر بزرگ بنزینی بودند که بر روی یک شاسی سنگین سوار میشد و شاسی به نوبه خود بر روی چهار چرخ قرار میگرفت. دو چرخ عقب به وسیله یک سری چرخ دنده سنگین و بیحفاظ چدنی به میل لنگ موتور متصل شده و باعث خودرو شدن ماشین میشدند. در مقایسه با تراکتورهای بخار این دسته از تراکتورها دارای برتریهای قابل توجهی بودند که از جمله میتوان به حمل آب کمتر و همچنین آسانتر بودن جابجایی سوخت در آنها اشاره کرد.

انواع-تراکتور-قدیمی
تراکتور + معرفی انواع تراکتور، قیمت تراکتور و کاربرد
طبقه بندی انواع تراکتورهای مدرن امروزی
تحول تدریجی تراکتور موجب بوجود آمدن طبقهبندیهای گوناگون برای آن شده است. تراکتورهای ساخته شده مدرن به روش زیر طبقهبندی میشوند:
۱- تراکتورهای چرخ دار
- تراکتورهای سه چرخ که چرخ جلوی آنها تک چرخ یا جفت چرخ است.
تراکتورهای چهارچرخ معمولی که هریک از چرخهای محرک عقب آنها از یک یا دو چرخ تشکیل شده و ارتفاع محور چرخهای جلوی آنها در حد متداول یا زیادتر است. - تراکتورهای سنگین کار که دارای دو یا چهار چرخ محرک هستند. جهت خرید تراکتور دوچرخ و اطلاع از قیمت تراکتور کلیک کنید.
۲- تراکتورهای زنجیری
-
براساس نوع استفاده
- تراکتورهای خدماتی
- تراکتورهای ردیف کار
- تراکتورهای شاسی بلند
- تراکتورهای باغی
- تراکتورهای صنعتی
- تراکتورهای اونیورسال
- تراکتورهای باغچه ای و چمن زن
- تیلرهای موتوری دو چرخ
-
براساس نوع شاسی
- تراکتورهای شاسی دار
- تراکتورهای نیم شاسی
- تراکتورهای بدون شاسی

انواع-تراکتور-مدرن
تراکتور + معرفی انواع تراکتور، قیمت و کاربرد
طبقه بندی تراکتورها بر اساس ویژگی کششی و خودرویی
۱- تراکتور چرخ دار
این دسته از تراکتورها یا سه چرخ و یا چهار چرخ ساخته میشوند. تراکتور سه چرخ نوعی تراکتور ردیف کار است که دارای دو چرخ محرک در عقب و یک قسمت فرمان گیر در جلو است. فاصله بین چرخ های محرک به طور معمول قابل تنظیم بوده و بیش از فاصله بین چرخهای محرک در یک تراکتور چهار چرخ معمولی است. فاصله زیادتر بین چرخ های عقب به جهت کنترل و حفظ تعادل تراکتور در زمینهای شیب دار است. قسمت فرمان دهنده در جلو شامل یک چرخ منفرد یا دو چرخ است که به شکل بسیار نزدیک در کنار هم قرار گرفته اند. ارتفاع محور چرخهای محرک عقب و ارتفاع بدنه تراکتور از سطح زمین در این دسته از تراکتورها معمولا بیش از تراکتورهای همه کاره یا ردیف کار چهار چرخ است.
۲- تراکتورهای چهار چرخ معمولی
این دسته از تراکتورها دارای دو چرخ بزرگ در عقب و دو چرخ کوچک در جلو هستند. این تراکتورها حرکت خود را از طریق دو چرخ محرک عقب کسب میکنند. برخی از این گروه تراکتورها که دارای توان بیشتری هستند دو جفت چرخ در عقب دارند. در این تراکتورها ارتفاع محور چرخهای جلو از سطح زمین ممکن است در حد معمول با بیش از حد معمول باشد تا بتوان از آنها برای کار در زراعتهای ردیفی استفاده کرد.
*برای دیدن انواع تراکتور، اطلاع از قیمت تراکتور و خرید آنلاین تراکتور به فروشگاه اینترنتی کشاورزی دیبای سبز مراجعه کنید.

تراکتور + معرفی انواع تراکتور، قیمت و کاربرد
۳- تراکتورهای چهار چرخ محرک
این تراکتورها دو نوع هستند:
-
تراکتور با دو چرخ بزرگ در عقب و دو چرخ کوچک در جلو
تراکتور چهار چرخ محرک با چرخهای کوچک جلو یک تراکتور ردیف کار است که چرخهای جلوی آن به طریق مکانیکی با هیدرولیکی به حرکت در میآیند. در این تراکتورها میتوان چرخهای جلو را با یک دسته درگیر کننده یا یک سیستم خودکار به چرخهای محرک تبدیل کرد. تراکتورهای چهار چرخ محرک با چرخهای بزرگ و هم اندازه تراکتورهایی هستند که برای تولید توان مالبندی بیشتر ساخته میشوند. این تراکتورها بیشتر در تاکستانها مورد استفاده قرار میگیرند.

تراکتور با دو چرخ بزرگ در عقب و دو چرخ کوچک در جلو
-
تراکتور با چهار چرخ یا چهار جفت چرخ بزرگ و هم اندازه
تراکتورهای چهار چرخ محرک با چرخهای هم اندازه میتوانند از طریق چرخشهای لولایی یا مفصلی از مرکز شاسی و یا از طریق چرخش چرخهای جلو یا چرخهای جلو و عقب فرمان گیری داشته و به طرفین هدایت شوند. به تراکتورهایی که فرمان گیری آنها از نوع مفصلی است تراکتورهای کمرشکن گفته میشود.

تراکتور چهار چرخ بزرگ و هم اندازه
۴- تراکتورهای زنجیری
از تراکتورهای زنجیری به منظور کاهش فشار بر روی خاک و بالا رفتن کشش در زمینهای نرم که دارای مقاومت کمی باشند استفاده میشود. این تراکتورها همچنین در زمینهای مرطوب و باتلاقی یا در مناطقی که پایداری چرخهای تراکتور با اشکال مواجه میشود مورد استفاده قرار میگیرند. اصلیترین کاربرد این نوع از تراکتورها موارد زیر است:
- باغهای میوه و بیشه زارها
- پاک کردن و احیای زمینها
- انجام عملیات حفاظتی خاک
- عملیات تراسبندی
- ایجاد خطوط تراز
- تسطیح زمین
- ایجاد شیار و پشته
- ایجاد استخرهای ذخیرهسازی آب در مزرعه
- عملیات خاک برداری و تسطیح زمینهای زراعی از جمله مزارع آبی
- ایجاد نهرهای انتقال آب
- بکار بردن زیرشکنها و وسایل خاک ورزی عمیق
- تعمیر جاده ها

تراکتور-زنجیری
-
مکانیسم تحرک و کشش در تراکتور نوع زنجیری:
مکانیسم تحرک و کشش در تراکتور نوع زنجیری الزاما شامل دو وسیله فلزی زنجیری شکل سنگین و بیانتها به نام «زنجیر یا شنی» است که هر کدام بر روی دو چرخ آهنی حرکت میکنند. یکی از این دو چرخ آهنی – که در عقب قرار دارد – دندانه دار است و به عنوان چرخ محرک عمل میکند و چرخ دیگر به طور آزاد میچرخد. عمل فرمان دادن به وسیله زنجیرها و از طریق کاهش یا توقف یکی از زنجیرها نسبت به زنجیر دیگر انجام میگیرد. نوعی تراکتور زنجیری نیز ساخته شده است که دارای شنی یا زنجیر نوع لاستیکی است. شنیهای لاستیکی نسبت به شنیهای آهنی فشار کمتری به زمین وارد میآورند و بدین ترتیب فشردگی خاک به حداقل میرسد. با شنیهای لاستیکی این تراکتورها میتوانند در جادهها نیز حرکت کنند.
منبع: کتاب ماشین های کشاورزی-تراکتور، آرش آذروش، ۱۳۹۴.
دیدگاهتان را بنویسید