شبدر قرمز + راهنمای کاشت، آبیاری و برداشت
کاشت شبدر قرمز
شبدر قرمز + راهنمای کاشت، آبیاری و برداشت: آماده سازی زمین شبدر قرمز (Trifolium pratense) تقریبا مشابه یونجه میباشد. علی رغم اینکه به دلیل ریزتر بودن بذر شبدر قرمز، زمین آن باید فشردهتر و نرمتر باشد. این گیاه را میتوان همراه با غلات دانه ریزی همچون یولاف و گندم و یا جو کشت نمود. در این صورت بذر مصرفی غلات دانه ریز در مقایسه با کشت خالص آن حدود ۲۵ درصد کمتر میباشد. شبدر قرمز را معمولا در بهار یا اواخر زمستان کشت میکنند.
جهت خرید بذر شبدر قرمز کلیک کنید.
میزان بذر مصرفی در شبدر قرمز بسته به نوع منطقه برای کشت خالص بین ۱۰ تا ۱۵ کیلو گرم در هکتار و در کشت مخلوط حدود ۳ تا ۸ کیلوگرم در هکتار است. عمق بذر کاری برای گیاه شبدر قرمز بسته به نوع خاک متغیر بوده و در خاکهای سنگین بین ۰/۶ تا ۲/۲ سانتی متر است.

کاشت-شبدر-قرمز
شبدر قرمز همراه با گراسها تولید علوفه بیشتر و با قابلیت هضم بالاتری نسبت به زمانی دارد که به تنهایی کشت شود. اما میزان مواد غذایی شبدر قرمز در کشت مخلوط کاهش مییابد. این کاهش در میزان پروتئین خام بیشتر خواهد بود.
توجه:
کاشت شبدر قرمز در اوایل تا اواسط دوره کاشت به طور قابل توجهی تولید ماده خشک بیشتری دارد و میزان مواد غذایی آن نیز زیادتر است. کاشت دیرهنگام شبدر قرمز باعث کاهش تولید شده و افزایش میزان بذر جبران کمبود میزان تولید را نخواهد نمود. در مناطق معتدله با زمستان معتدل، شبدر قرمز میتواند در اواخر فصل به عنوان علوفه یکساله زمستان کشت شود.
آبیاری شبدر قرمز
شبدر قرمز به ازای تولید هر کیلوگرم ماده خشک حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ کیلوگرم آب مصرف مینماید. این گیاه از نظر کارآیی مصرف آب با بسیاری از گیاهان دیگر قابل مقایسه است. شبدر قرمز در پتانسیل آب ۱/۲- تا۰/۸ مگاپاسکال علایم پژمردگی را از خود بروز میدهد. اگرچه آبیاری در کاشت شبدر قرمز صرفه اقتصادی ندارد اما در مناطق کم باران جهت تولید مطلوب علوفه و بذر اجرای آبیاری ضروری به نظر میرسد.

آبیاری-شبدر-قرمز
شبدر قرمز + راهنمای کاشت، آبیاری و برداشت
از مزرعه شبدر قرمز معمولا میتوان دو تا سه چین علوفه برداشت نمود و میزان محصول علوفه خشک آن حدود ۴ تا ۵ تن در هکتار میباشد. بهترین زمان برداشت شبدر قرمز موقع به گل نشستن کامل مزرعه میباشد. شبدر قرمز اگر به موقع برداشت شود، حدود ۷۵ درصد یونجه پروتئین قابل هضم دارد.
این گیاه، علوفه مطلوبی برای گاوهای شیری، گوشتی و گوسفند است و مقدار مصرف آن توسط این دامها مشابه یونجه است. چون شبدر قرمز نسبت به یونجه دارای کاروتن کمتری است، بنابراین در پرورش طیور کمتر مورد استفاده قرار میگیرد. معمولا بیشترین محصول علوفه شبدر قرمز در سال دوم عمر گیاه به دست میآید.
زمان برداشت بذر شبدر قرمز
برای تولید بذر شبدر قرمز، چین دوم را به این امر اختصاص میدهند. زمان برداشت بذر شبدر قرمز وقتی است که خوشهها به رنگ قهوهای در آمده باشند. مقدار تولید بذر این گیاه حدود ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم در هکتار میباشد. شبدر قرمز حاوی مواد استروژنیک است که کاهش دهندهزاد و ولد در نشخوارکنندگان میباشد.
اصلاح ارقام جدید بذر شبدر قرمز با هدف کاهش اثرات استروژنیک میباشد و امروزه در ارقام اصلاح شده غلظت فورمونونتین علوفه کم شده است. مشاهده گردیده است که اگر در دوره قبل یا در طول دوره جفتگیری دامها از سیلو یا علوفه تازه شبدر قرمز استفاده نمایند، درصد برهزایی کم خواهد شد. به طور کلی گاو نسبت به گوسفند حساسیت کمتری به اثر استروژنیک دارد.

زمان-برداشت-بذر
خواص شبدر قرمز برای زنان
۱- درمان پوکی استخوان و سلامت استخوان
شبدر قرمز به بازیابی استخوان کمک می کند و خطر پوکی استخوان را کاهش می دهد. به ویژه در زنان یائسه که در معرض بیشترین خطر شکستگی و از دست دادن استخوان هستند. ایزوفلاون های موجود در شبدر قرمز به طور قابل توجهی به بهبود شرایط استخوانی حتی در سنین بالا کمک می کند. پوکی استخوان وضعیتی است که در آن استخوانهای شما دارای تراکم معدنی استخوان پایین (BMD) و ضعیف شدهاند. هنگامی که یک زن به یائسگی می رسد، کاهش هورمون های تولید مثل یعنی استروژن می تواند منجر به افزایش گردش استخوان و کاهش BMD شود. شبدر قرمز حاوی ایزوفلاون است که نوعی فیتواستروژن است. یک ترکیب گیاهی که می تواند به طور ضعیفی استروژن را در بدن تقلید کند. برخی تحقیقات ارتباط بین مصرف ایزوفلاون و کاهش خطر پوکی استخوان را نشان داده اند.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ روی ۶۰ زن قبل از یائسگی نشان داد که مصرف روزانه ۵ اونس (۱۵۰ میلی لیتر) عصاره شبدر قرمز حاوی ۳۷ میلی گرم ایزوفلاون به مدت ۱۲ هفته در مقایسه با گروه دارونما منجر به کاهش تراکم استخوان کمتری در ستون فقرات کمری و گردن شد. مطالعات قدیمیتر نیز بهبود در BMD را پس از مصرف عصاره شبدر قرمز نشان دادهاند. با این حال، یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ روی ۱۴۷ زن یائسه نشان داد که مصرف روزانه ۵۰ میلی گرم شبدر قرمز به مدت ۱ سال، در مقایسه با گروه دارونما، هیچ بهبودی در BMD نداشت. به همین ترتیب، مطالعات دیگر در یافتن این موضوع که شبدر قرمز می تواند به درمان تراکم استخوان کمک کند، شکست خورده است. با توجه به تعداد زیاد مطالعات متناقض، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
۲- علائم یائسگی
تأثیرات هورمونی شبدر قرمز به ویژه برای زنان قابل توجه است. ایزوفلاون های موجود در شبدر قرمز شبیه به استروژن است. بنابراین برای آن دسته از زنانی که ممکن است در حفظ سطح استروژن تلاش کنند، شبدر قرمز می تواند به تعادل تغییرات هورمونی و جلوگیری از نوسانات خلقی و همچنین کاهش درد سینه کمک کند. شبدر قرمز همچنین برای زنان مبتلا به PMS و همچنین یائسگی مفید است. زیرا هر دوی این زمانها میتوانند باعث نوسانات خطرناک یا غیرقابل پیشبینی در سطح هورمون شوند. اعتقاد بر این است که میزان بالای ایزوفلاون شبدر قرمز به کاهش علائم یائسگی، مانند گرگرفتگی و تعریق شبانه کمک می کند. مطالعات نشان داده است که ۴۰-۸۰ میلی گرم شبدر قرمز (Promensil) در روز ممکن است به کاهش گرگرفتگی در زنان با علائم شدید (۵ یا بیشتر در روز) ۳۰ تا ۵۰٪ کمک کند.
مطالعه دیگری کاهش ۷۳ درصدی گرگرفتگی را طی ۳ ماه پس از مصرف مکمل حاوی گیاهان متعدد از جمله شبدر قرمز مشاهده کرد. با این حال، به دلیل تعداد زیاد مواد تشکیل دهنده، مشخص نیست که آیا شبدر قرمز نقشی در این پیشرفت ها داشته است. شبدر قرمز همچنین بهبود خفیفی در سایر علائم یائسگی مانند اضطراب، افسردگی و خشکی واژن نشان داده است. با این حال، مطالعات متعدد هیچ بهبودی در علائم یائسگی پس از مصرف شبدر قرمز در مقایسه با دارونما نشان نداده است. در حال حاضر، شواهد روشنی مبنی بر اینکه مکمل شبدر قرمز علائم یائسگی را بهبود می بخشد، وجود ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید