تاریخ :۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
گیاه کاسنی و خصوصایت گیاهشناسی آن

گیاه کاسنی و خصوصایت گیاهشناسی آن

  • گیاه کاسنی:

    گیاه کاسنی (Cichorium intybus) یک گیاه علفی دو ساله است. این گیاه را می توان در بسیاری از مناطق ایالات متحده به صورت وحشی در حال رشد یافت. از این گیاه هم برای برگ و هم برای ریشه های آن استفاده می شود. گیاهان کاسنی به راحتی به عنوان یک محصول فصل خنک در باغ رشد می کنند. بذر و پیوند وسیله اصلی رشد کاسنی است.

    گیاه کاسنی

    گیاه دارویی کاسنی دارای قابلیت کاشت آسان در فضای آپارتمان است

    انواع گیاه کاسنی:

    ۱- Witloof:

    از ریشه بزرگ آن برای تهیه مکمل قهوه، پرورش داده می شود. همچنین می توان از برگ های سفید لطیف آن به نام اندیوژ بلژیکی استفاده کرد.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    Radicchio– ۲:

    که کاشت آن به هدف استفاده از برگ ها می باشد. بهتر است رادیکشیو قبل از تلخ شدن در مرحله رشد خیلی جوان برداشت شود.

    مشخصات ظاهری و گیاه‌شناسی

    • کاسنی کاسنی گیاهی است علفی و دارای ساقه‌ای که در حالت وحشی ارتفاعش به ۵۰ تا ۱۵۰ سانتی متر می رسد ولی اگر پرورش یابد از ۲ متر نیز تجاوز می کند.
    • ریشه ای قوی به قطر انگشت به درازی ۵۰ تا ۱۰۰ سانتی سانتی متر و به رنگ قهوه ای دارد و هنگامیکه قطع می گردد، رنگ آن مایل به سفید خواهد شد. درداخل ریشه این گیاه دارویی شیرابه ای شیری رنگ جریان دارد.
    • ساقه کاسنی باریک، استوانه ای و دارای انشعابات کم در ناحیه مجاور رأس است به طوری که منحصراً در قسمتهای انتهایی ساقه شاخه هایی با حالت فاصله دار در گیاه دیده می شود.
    • برگ های کاسنی برگ هایی به صورت متناوب بوده و پوشیده از تارهای فروان دراطراف رگبرگ میانی است و هرچه که به رأس ساقه نزدیک شویم، برگ ها کوچکتر می شوند.
    • گل های گیاه دارویی کاسنی بسیار زیبا بوده دارای رنگ آبی هستند و در تابستان از تیر تا شهریور ظاهر می شود. قسمت‌ های مورد استفاده‌ دارویی گیاه کاسنی، ریشه و برگ‌های آن می ‌باشد.
    • خاک سبک و حاصلخیز، آب و هوای خنک و آبیاری منظم برای رشد گیاه کاسنی لازم است.
    • کاسنی (Chicory) گیاهی است که در نواحی مختلف، بطور یکساله، دوساله یا چند ساله در می آید.
    • این گیاه دارویی پر خاصیت در نقاط مختلف ایران به طور خودرو وجود دارد. با این وجود کاسنی به دلیل خواص درمانی فراوانی که دارد و به منظور استفاده در طب سنتی و صنعت داروسازی در مزارع نیز کشت داده میشود.

    زیبایی گل های این گیاه و خواص دارویی آن، باعث شده که طرفداران گل و گیاه به کشت خانگی آن علاقه مند شده، پیشنهاد میکنیم شما هم آن را در باغچه منزل و یا گلدانی در آپارتمان خود کشت داده و علاوه بر زیبایی آن از خواص یک گیاه دارویی مفید نیز بهره مند شوید. همچنین برخی از انواع کاسنی به مصارف غذایی نیز رسیده که به نام های اندیو، کاسنی فرنگی و کاسنی سالادی معروف می باشند.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۴ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *