خواص نارنج و دفع سنگ کلیه
بهار نارنج
شکوفه نارنج را بهار نارنج می گویند. شکوفه بهار نارنج به صورت گل های منفرد و یا چندتایی در طول شاخه ها قرار دارد. گل ها بسیار معطر، ترد و شکننده و سفید رنگ و شامل ۵ گلبرگ می باشند. گلبرگ های ضخیم آن ، زبانه ای شکل، به رنگ سفید متمایل به زرد است که بر روی آن ها حفره های ترشحی اسانس را به روشنی می توان مشاهده نمود. با خواص نارنج و دفع سنگ کلیه آشنا شوید.
خواص بهار نارنج
بهار نارنج از نظر طب سنتی ایران، طبیعتی گرم و خشک دارد. بهار نارنج آرام بخش، مفرح، نشاط آور، از بین برنده اضطراب، اشتها آور، تقویت کننده قلمه، تقویت کننده اعصاب، تقویت کننده نیروی جنسی، رفع کننده دل پیچه، نفخ و گاز معده و ورم معده و روده، تسکین دهنده ی درد سینه و سر دردهای عصبی و میگرن است، نوشیدن این دمنوش قبل از خواب، موجب رفع بی خوابی می شود.
درمان بی خوابی های عصبی است، ولی زیاده روی در خوردن و بوییدن آن بی خوابی ایجاد می نماید. برای دفع سنگ کلیه و مثانه بایستی عرق بهار نارنج bitter orange را با ساقه کرفس مخلوط کرده و میل کنید. عرق بهار نارنج اعصاب را تقویت می کند. بهار نارنج ضد تشنج و سکسکه را بهبود می دهد.
عرق بهار نارنج برای رفع قولنج و تقویت اشتها مفید است. عاروغ و سوزش هاضمه را تسکین می دهد. بوییدن بهار نارنج برای بهبود سرما خوردگی موثر است. عرق بهار نارنج برای زدودن غم و افسردگی مفید است.
مربای بهار نارنج تقویت کننده معده است.
موارد منع مصرف بهار نارنج
استفاده زیاد از این دمنوش باعث بالا رفتن فشار خون و ضربان قلب می شود. همچنین این دمنوش می بایست در دوران بارداری و شیردهی با احتیاط مصرف شود.
عرق بهار نارنج
داری طبعی گرم دارد. گیاهی تقویت کننده قلب و اعصاب، ضد تشنج، آرام بخش، ضد هیستری، درمان کننده بی خوابی و اختلالات عصبی و برطرف کننده سکسکه است.
با نارنج سنگ کلیه را می توانید دفع کنید
نارنج و دفع سنگ کلیه
میوه ای از گروه مرکبات است. آب نارنج ترش، مطبوع و سرشار از ویتامین C است. نارنج از جمله میوه هایی است که برای اعصاب، دفع سنگ کلیه و مثانه، گلودرد و فشار خون بسیار مفید است. بنابراین با نارنج سنگ کلیه را دفع کنید.

خواص نارنج
خواص نارنج دفع کننده سنگ کلیه
نارنج هضم غذا را آسان می کند. خوردن نارنج با شکر در رفع یبوست مؤثر است. برای درمان گلو درد و فشار خون بایستی نصف لیوان آب نارنج را با یک قاشق عسل مخلوط کرده و بعد از غذا میل نمایید. اثر ضد عفونی کننده و میکروب کشی دارد. اگر میوه نارنج را با پوست و هسته بپزند و روی زخم بگذارند، برای حساسیت، خارش، جوش های پوستی و نرم کردن پوست بدن و موی سر مفید است.
- آشامیدن آب نارنج همراه با شکر مسهل، مدر صفرا و تسکین دهنده عطش و حرارت است.
- پوست زرد آن مفرح بوده و خوردن خشک کرده ی پوست آن با آب برای رفع استفراغ و درد شکم و روده و رفع کرم شکم مفید است. ولی قبل از آن باید معده را از اخلاط پاک کرد.
- برای رفع سرفه گرم و نزله ریه نارنج را از وسط دو نیم کرده و تخم های آن را خارج کنید و قدری نبات روی آن پاشیده و بر روی آتش بگذارید تا جوش بخورد. سپس برداشته و نیم گرم بمکید.
- ضماد پخته پوست و مغز تخم نارنج با سرکه جهت خارش بدن و جوش های سر و نرم کردن پوست و مو مفید است.
- ضرر آب نارنج برای اعصاب کمتر از سایر ترشی هاست. ولی زیاد خوردن آن ناشتا کبد را ضعیف می کند.
منبع :
کتاب گنجی در خانه، هزار ویک نکته ی طلایی برای زندگی بهتر، انتشارات نشر رستان، ۱۳۹۲
کتاب کافی شاپ در خانه،آشنایی با انواع نوشیدنیهای سرد و گرم دمنوشها، عرقیات گیاهی، اسموتی…، ۱۳۹۶
دیدگاهتان را بنویسید