تاریخ :۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
استخراج-پروتئین-گیاهی

استخراج پروتئین گیاهی

  • استخراج پروتئین از منابع گیاهی و حیوانی دو چیز متفاوت است. در حالی که پروتئین‌های حیوانی به راحتی قابل استخراج هستند، کار با پروتئین‌های گیاهی کاملاً یک چالش است. چرا؟

    استخراج پروتئین‌های گیاهی دشوارتر است. زیرا توسط دیواره سلولی سفت و سختی محافظت می‌شود که حاوی چندین عامل تداخل کننده (یعنی پروتئازها) است. علاوه بر این، نوع گیاه، بخشی از گیاه مورد استفاده (میوه، دانه یا برگ) و سن آن نیز می‌تواند بر نتایج آزمایش شما تأثیر بگذارد. برای تعیین مناسب‌ترین روش برای استخراج پروتئین ها، باید تمام این عوامل را در نظر بگیرید. در غیر این صورت نمی‌توانید انتظار داشته باشید نتایج مورد نیاز خود را بدست آورید.

    هنگام خالص‌سازی پروتئین‌ها برای مطالعات عملکردی یا ساختاری، اولین قدم ایجاد اختلال در سلول‌ها یا نمونه بافتی و استخراج پروتئین مربوطه است. این مرحله حیاتی است. زیرا روش‌های فرآوری که به تیمار مکانیکی، شیمیایی یا آنزیمی نیاز دارند، می‌توانند بر روی یکپارچگی و فعالیت پروتئین هدف تأثیر بگذارند. در غیر اینصورت آن را در معرض شرایط تخریب قرار می‌دهند.

    خالص-سازی-پروتئین ها

    خالص‌سازی پروتئین‌ها

    ملاحظاتی برای محلول سازی پروتئین گیاهی

    پروتئین‌ها ماکرومولکول‌های بسیار پیچیده‌ای هستند که از لحاظ ساختاری و عملکردی با یکدیگر متفاوت هستند. آن‌ها همچنین به تغییرات در محیط بومی خود بسیار حساس هستند. به همین ترتیب هرگونه تغییر در محیط بومی آن‌ها خطر تخریب، دناتوره شدن و رسوب آن‌ها را افزایش می‌دهد.

    برای جلوگیری از این امر، شرایط خاصی باید رعایت شود تا یکپارچگی و فعالیت آن‌ها حفظ شود. پروتئین‌ها در هنگام استخراج پروتئین بسیار ناپایدار هستند. هنگامی که سلول‌ها و اندامک‌های داخل سلول مختل می‌شوند، پروتئین‌ها در pH، دما و غلظت یونی مختلف در محلول قرار می‌گیرند.

    محلول سازی پروتئین گیاهی

    محلول سازی پروتئین گیاهی

    رسوب پروتئین به دو دلیل انجام می شود

    ۱- برای جدا کردن پروتئین‌ها از هر گونه آلودگی ناخواسته

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    ۲- استخراج پروتئین

    در بیشتر موارد، با استخراج پروتئین، مقدار زیادی پروتئین رقیق تولید می‌شود، زیرا معمولاً مقدار زیادی ماده اولیه برای برداشت مقدار کافی پروتئین مورد نیاز است. اگر می‌خواهید از پروتئین‌های خود در حین استخراج محافظت کنید، لازم است:

    • برای جلوگیری از تغییرات ناگهانی PH، یک محیط بافر مناسب ایجاد کنید. بافرهای بیولوژیکی معمولاً (فسفات، تریس، MOPS و HEPES) pKa نزدیک به ۷ دارند. بنابراین می‌توانند در pH فیزیولوژیک مورد استفاده قرار گیرند.
    • استخراج پروتئین را در دمای مناسب انجام دهید. در حالی که می‌توان پروتئین‌های سلول‌های پستانداران و باکتری‌ها را در دمای ۳۷ درجه سانتیگراد استخراج کرد، پروتئین‌های گیاهی باید در دمای بسیار پایین‌تر (۴ درجه سانتیگراد) استخراج شوند تا فعالیت پروتئازهای موجود در محلول کاهش یابد.
    • به مقدار مناسب از افزودنی‌های مناسب از جمله نمک ها، مهارکننده‌های پروتئاز/ پپتیداز، اسمولیت‌ها و عوامل احیا کننده برای کمک به فرآیند استخراج استفاده کنید.

    کیت استخراج پروتئین تام از گیاه، مروری بر جداسازی پروتئین های دانه های روغنی گیاهان 

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    یک نظر

      1. دکتر فاطمه سکه چی نویسنده پاسخ

        درود خدمت شما دوست گرامی، ممنون از حسن توجه شما، خوشحالیم که مقاله مورد ضایت شما واقع شده. جهت اطلاع از تغییر در پروتکل استخراج آنزیم از میوه جات پیشنهاد میکنم این ۳ مقاله را مطالعه کنید.روی لینک ها کلیک کنید
        https://www.aquaculturesciences.ir/article_88935_76803e0e7b69f9f3b9715f0db124e25d.pdf
        https://jmums.mazums.ac.ir/article-1-130-fa.pdf
        http://sjoapb.journal.qom-iau.ac.ir/article_543257_40ed8e8b3e11b5f4f7c2a5578fe77f87.pdf

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *