تاریخ :۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
بذرکار-دستی-انواع

بذرکار و انواع آن + معرفی بذرکار دستی و مزایای خرید

  • بذرکار و انواع آن + معرفی بذرکار دستی و مزایای خرید

    این مقاله شامل اطلاعات مفید و کاربردی در رابطه با بذرکار ها (Seed Sowing Machine) و انواع آن و همچنین معرفی جامع بذرکار دستی و مزایای خرید انواع بذرکار دستی است. همچنین اگر تصمیم به خرید بذرکار دارید، برای آگاهی یافتن از قیمت خرید و فروش بذرکار و بذرکار دستی می‌توانید از لیست پیشنهادی فروشندگان با توجه به نوع برند و امکانات بذرکار استفاده نمایید. حجم محصول، نرخ ارز و شرکت تولیدکننده به طور کلی از عوامل بسیار مهم در تعیین قیمت بذرکار‌ها هستند.

    بذرکار و انواع آن

    بذرکار و انواع آن

    معرفی بذرکار ها

    بذرکار‌ ها به سه دسته تقسیم می‌شوند:

    • بذر افشان‌های درهم
    • بذرکار‌ های خطی یا خط کار
    • کپه کارها

    بذر افشان های درهم

    این دسته از بذرکارها، بذرها را به طور پراکنده و در هم می‌پاشند. این کار با برداشتن لوله سقوط بذر افشان ردیفی انجام می‌شود. در زیر سوراخ‌ها بین جعبه بذر و زمین یک صفحه چوبی قرار دارد تا در هنگام بذرکاری دانه‌ها پس از خروج از مخزن به طور یکنواخت پراکنده شوند. مزیت این بذرکار نسبت به بذر افشانی دستی در پخش بذر بطور یکنواخت با نظم و سرعت بیشتر و صرف نیرو و هزینه کمتر است. این نوع از بذر افشان‌ها پس از پاشیدن بذر بر روی زمین روی آن را نمی‌پوشانند و به همین دلیل به آن‌ها زنجیر یا چوب با هرس متصل می‌شود تا بذر را زیر خاک کنند.

    در برخی از بذر افشان‌های درهم بر روی تخته چوب در زیر سوراخ‌های سقوط برجستگی‌های هرمی شکلی نصب شده است که نوک تیز آن‌ها به طرف سوراخ‌های سقوط بذر بوده و باعث می‌شود که بذر در هنگام ریختن بر روی آن‌ها به شکل بهتری به اطراف پراکنده روی زمین پخش شود و از آنجایی که تخته چوب به شکل مورب نصب شده و ماشین هم در حال حرکت است، بذرها بین تخته چوب و برجستگی‌ها باقی نخواهند ماند.

    بذرکار های ردیف کار

    بذرکار‌های ردیف کار این دسته از بذرکارها ابتدا شیارهایی در زمین باز کرده و بذرها را مسلسل‌وار به داخل این شیار‌ها می‌ریزند و پس از آن روی بذر‌ها را می‌پوشانند. دسته‌ای از این ماشین‌ها به وسایلی مجهز هستند که به کمک آن‌ها می‌توان عمق کاشت و فاصله ردیف‌ها را تغییر داده و مقدار بذر در واحد سطح را نیز تنظیم کرد.

    بذرکار های کپه ای

    در کپه کاری همانند ردیف کاری بذرها بر روی یک خط اما با فاصله معین از همدیگر کاشته می‌شوند. این دستگاه‌ها در زمان کاشت بذر در زمین شکاف ایجاد کرده و در هر محل چندین بذر می‌ریزند. ساختمان کپه کارها نیز مشابه ردیف کارهای معمولی است و از قسمت‌های زیر تشکیل می‌شود:

    • شاسی
    • مالبند
    • چرخ های حامل
    • صندوق یا مخزن بذر
    • سوراخ های خروجی
    • بهم زن ها
    • مقسم ها
    • دستگاه انتقال حرکت
    • لوله های سقوط
    • شیار باز کن ها (وسایلی که روی دانه را می پوشانند)
    • وسایل تنظیم کننده کلاچ
    • خط کش – مارکر
    بذرکار و انواع آن + معرفی بذرکار دستی و مزایای خرید

    بذرکار و انواع آن + معرفی بذرکار دستی و مزایای خرید

    دسته بندی بذرکار های کپه ای

    بذرکار های کپه ای در دو گروه طبقه بندی می شوند:

    • تعداد ردیف کاشت

    از نظر تعداد ردیف کاشت که خود سه دسته هستند:

    1. بذرکار‌های کوچک یک ردیف یادوردیفی که اکثرا در سبزی کاری‌ها و مزارع آزمایشی استفاده می‌شوند.
    2. بذرکار‌های متوسط سه و چهار ردیفی که با نیروی حیوان یا از طریق اتصال سه نقطه تراکتور به کار می‌افتند و در مزارع نسبتا بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرند.
    3. بذرکار‌های بزرگ که پنج ردیف و بیشتر دارند و به وسیله تراکتور به کار می‌افتند و در زراعت‌ها و مزراع بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرند.
    • از نظر تجهیزات

    این دستگاه‌ها همزمان با بذرکاری کودپاشی نیز می‌کنند. این دسته از ماشین‌ها بذر کار مرکب نام دارند.

    بذرکار های مرکب یا بذر کار های کپه ای توام با کود پاش

    این بذرکارها به تعداد هر صندوق بذر همان تعداد مخزن برای کود دارند. به دلیل بالاتر بودن مصرف کود صندوق آن بزرگ‌تر از صندوق بذر است. وسایل توزیع کود مشابه وسایل توزیع بذر است و گاهی کود مسلسل‌وار ریخته می‌شود. کودهایی که توسط این نوع بذرکارها پخش می‌شوند، از نوع کود شیمیایی است. در کاشت سبزی‌ها می‌توان انواع بذرپاش‌هایی که در آن‌ها فاصله ردیف‌ها و مقدار بذر برای کشت قابل تنظیم بوده و عمدتا در زراعت‌های گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند را به کار برد. در برخی از انواع این بذرپاش‌ها هشداردهنده‌های الکترونیکی کار گذاشته شده است که کم ریخته شدن بذر به درون مخزن و یا خالی شدن مخزن از بذر را با نواخت صدای سیرن اطلاع می‌دهد.

    بذرکار و انواع آن + معرفی بذرکار دستی و مزایای خرید

    انواع بذرکار های مرکب یا بذر کار های کپه ای توام با کود پاش
    ۱- بذر پاش چمن

    بذرپاش‌های مخصوصی برای پخش کردن بذر انواع چمن‌ها بر روی بستر کاشت طراحی و ساخته شده اند. به دلیل ریز بودن بذر چمن این بذرپاش‌ها بذر را تا عمق یک تا دو سانتیمتر در خاک فرو برده و سپس خاک را غلتک می‌کنند. از ماشین‌های کودپخش کن نیز می‌توان برای کاشت بذر برخی از انواع چمن استفاده کرد.

    فروش ویژه ادوات و تجهیزات کشاورزی
    فرصت استثنایی به مدت محدود، فروش انواع ادوات و تجهیزات خاص به قیمت قبل کد تخفیف ۱۰ درصدی برای تمام محصولات  : BLACK-INSTRUMENT
    همین الآن خرید کنید
    ۲- بذر پاش سبزی های ریشه ای

    برای کاشت بذر، سبزی‌هایی که ریشه‌ای هستند از بذرپاش‌هایی استفاده می‌شود که از لحاظ عملکرد با بذرپاش‌های معمولی تفاوت دارند. این ماشین‌ها دو دسته هستند:

    الف – ماشین‌هایی که چند بذر را با هم می‌کارند.

    ب – ماشین‌هایی که فقط یک بذر را می‌کارند.

    ۳- خیش بذرپاشی

    یکی از دستگاه‌هایی که در روش بذرپاشی مستقیم بر زمین مورد استفاده قرار می‌گیرد، خیش بذرپاشی است. این دستگاه بذر را بوسیله خیشی که بر روی ماشین سوار است و دندانه‌هایی کوتاه دارد بر روی زمین پخش می‌کند. اندازه این دندانه‌ها طوری محاسبه شده است که به سطح زمین صدمه کمتری می‌زند.

    بذرکار و انواع آن + معرفی بذرکار دستی و مزایای خرید

    بذرکار دستی

    معرفی بذرکار دستی تک مخزنه

    دستگاه بذرکار دستی تک مخزنه به گونه‌ای طراحی شده است که قابل استفاده در هر نوع زمین، حتی زمین‌های سفت و دارای چاله نیز می‌باشد. با توجه به ترتیب کاشت بذر و تزریق کود، این دستگاه شما را از کاشت نشاء بی‌نیاز می‌نماید. میزان مصرف و عمق کار برای این دستگاه کاملا قابل تنظیم هست. یک فرد به تنهایی می‌تواند ۸۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ متر مربع را در یک روز با این دستگاه بذرکاری و کاشت نماید.

    بذرکار دستی تک مخزنه نیازی به روغنکاری و برق ندارد. در عرض چند دقیقه آموزش می‌بینید که چطور از دستگاه استفاده کنید. در کشت‌های فضای باز که پلاستیک کشی می‌شود، این دستگاه قابلیت کار کردن دارد. بعد از کاشت بذر، برای گشاد کردن پلاستیک نیاز به اقدامی نیست. با همان مرحله‌ی اول امکان رشد نشاء همان بذر از سوراخ وجود دارد.

    بذرکار دستی تک مخزنه

    بذرکار دستی تک مخزنه

    نکات مهم بذرکار دستی تک مخزنه

    بذرکار دستی تک مخزنه مناسب زمین‌هایی با خاک قابل کشت سبک، خاک‌های شنی و ماسه‌ای می‌باشد. دستگاه به گونه‌ای طراحی شده است که مناسب بذرهایی مثل ذرت و لوبیا می‌باشد. این دستگاه صرفا برای موضوع بذرکاری نمی‌باشد. بلکه از این دستگاه می‌توان برای کودکاری نیز استفاده نمود. در مدل‌های تک مخزن صرفا فقط میتوان بذر را در خاک کاشت. در مدل‌های دو مخزنه امکان کاشت بذر و کود به صورت همزمان وجود دارد. راندمان کاری دستگاه بذرکار دستی تک مخزنه و دو مخزنه ۴ تا ۵ برابر حالت عادی کار یک نیروی انسانی می‌باشد.

    مزایای خرید انواع بذرکار دستی

    کاشت بذر و کود با دستگاه بذرکار دستی تک مخزنه در فصل درست و زمان درست کار، باعث می‌شود که تاخیری در زمان کشت ایجاد نگردد. این کار باعث افزایش راندمان دستگاه می‌گردد. یکی از بزرگترین و مهمترین مزایای استفاده از بذرکار دستی تک مخزنه استفاده در زمین‌های تپه‌ای می‌باشد. در زمین‌های تپه‌ای امکان استفاده از ماشین‌های بذرکاری وجود ندارد.

    منبع: کتاب ماشین های کشاورزی، کمباین، آرش آذروش، ۱۳۹۴.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۳ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *