تاریخ :۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
راهنمای عملیات احداث باغ زیتون

نیاز غذایی درختان زیتون و زمان کوددهی

  • نیازهای غذایی زیتون:

    زیتون نسبت به سایر درختان میوه به زیادی بور، کلسیم و حاصلخیزی کم خاک مقاوم تر است. در واقع خاک بسیار حاصلخیز و میزان زیاد ازت نامطلوب هستند، زیرا رشد زیاد شاخه ها و افزایش رشد رویشی گل انگیزی و رشد زایشی را دچار مشکل مینماید.

    نیازهای غذایی زیتون

    تاثیر کودهای اصلی:

    مثل اوره، باعث تسریع در رشد گیاه و افزایش قسمت های سبزینه و کلروفیل و موجب سهولت جذب سایر عناصر و بالاخره سبب رشد شاخه و برگ می شود. مصرف بیش از حد ازت، سبب حساسیت گیاه به سرمازدگی و ابتلا به بیماری قارچی و همچنین کاهش میوه دهی می گردد.

    مثل سوپرفسفات و فسفات آمونیوم که علاوه بر تقویت رشد و توسعه ریشه ها، موجب تقویت گل ها، تبدیل تخمدان به میوه، تسریع در رسیدن میوه کمک به تاثیر خواص مفید ازت می شود.

    سبب افزایش مقاومت گیاه در مقابل بیماری ها مخصوصا بیماری های قارچی نظیر لکه طاووسی شده مقاومت درختان را در مقابل سرما و خشکی زیادتر کرده و به جذب ازت کمک می کند. کمبود پتاس موجب ریزشدن میوه و سیاه شدن انتهای برگ های کهنه درخت و نکروزه شدن حاشیه آنها می شود.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید
    • کودهای آلی و دامی:

    کودهای آلی و دامی پوسیده با تغییر و تبدیل شدن به هوموس کیفیت فیزیکی خاک را اصلاح و فعالیت حیاتی میکروارگانیسم ها را تحریک و موجب استفاده بیشتر گیاه از مواد غذایی موجود در خاک می شود. کودهای آلی خاک را اصلاح کرده و pH را کنترل می کند.

    • زمان مصرف کودها:

    زمان مصرف کودهای ازته در بهمن و اسفند قبل از بازشدن جوانه های رویشی است و تا مرداد و شهریور میتواند ادامه یابد زمان مصرف کودهای فسفره و پتاسه همراه با کود حیوانی پوسیده پس از توقف رشد گیاه در اواخر فصل پاییز و پس از برداشت محصول به روش چالکود توصیه می گردد.

    منبع:  نشریه کاشت، داشت و برداشت زیتون، شماره ۸۴، حوزه ترویج و نظام بهره برداری یزد.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *