تاریخ :۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
سمپاش-شارژی-دستی

معرفی انواع سمپاش شارژی، موتوری و دستی

  • معرفی انواع سمپاش شارژی، موتوری و دستی

    معرفی انواع سمپاش شارژی، موتوری و دستی همگی در سایت دی مگ. امیدواریم این مطلب که حاصل تلاش تیم محتوا نویس سایت است، مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

    معرفی انواع سمپاش شارژی، موتوری و دستی

    معرفی انواع سمپاش شارژی، موتوری و دستی

    سمپاشها دستگاه هایی هستند که در باغبانی برای افشانه کردن حشره کش ها قارچکش ها و علفکش ها مورد استفاده قرار می گیرند و در دو گروه دستی و موتوری تقسیم بندی می شوند:

    ۱- سمپاش دستی Manual Sprayer

    از سمپاش دستی معمولا برای سمپاشی سطوح کوچک و گیاهان بوته ای و درختی تا ارتفاع بین ۳ تا ۴ متر استفاده می شود. حمل آنها بر روی دوش کارگر است. این سمپاش ها خود دو نوع هستند.

    نوع اول سمپاش هایی هستند که باید در مخزن آنها به کمک تلمبه ۴ تا ۱۵ اتمسفر فشار ایجاد کرد تا بتوان سمپاشی را انجام داد. ظرفیت این سمپاش دستی بین ۱۲ تا ۱۵ لیتر است و از آنجائیکه فاقد همزن هستند، نمی توان در آنها از سموم ته نشین شونده استفاده کرد.

    سمپاش-دستی

    سمپاش-دستی

    نوع دوم سمپاشهایی هستند که در کنار مخزن آنها دسته مخصوصی قرار دارد و کارگر برای ایجاد فشار لازم تمام مدت تلمبه می زند. این نوع از سمپاش دارای یک همزن هستند که کارگر در حین سمپاشی برای جلوگیری از ته نشست سم آن را حرکت می دهد. ظرفیت این دستگاه ها بین ۱۵ تا ۲۰ لیتر است.

    ۲- سمپاش موتوری

    این دسته از سمپاش ها معمولا بر روی چرخ قرار گرفته اند. ظرفیت آنها بین ۵۰ تا ۱۰۰ لیتر بوده و به دلیل ایجاد فشاری معادل ۱۵ تا ۲۰ اتمسفر از آنها می توان در سمپاشی درختانی تا ارتفاع ۱۵ متر استفاده کرد. نوع بزرگتر سمپاش موتوری با ظرفیت ۷۰۰ لیتر و فشاری معادل ۴۰ اتمسفر بر پشت تراکتور نصب می شوند و با شیپورهای چندگانه نصب شده بر روی لوله نواری به عرض ۱۲ متر را سمپاشی می کنند. مدلی از این نوع به نام سمپاش بادبزنی طراحی و ساخته شده است که به وسیله پنکه ای بزرگ سم رابه ذرات ریز تبدیل می کند. این نوع سمپاش بیشتر در باغ های بزرگ میوه مورد استفاده قرار می گیرد.

    سمپاش-موتوری

    سمپاش-موتوری

     

    • ساختمان سمپاش بادبزنی

    قسمتهای اصلی یک سمپاش بادبزنی عبارتند از:

    ۱- مخزن

    مخزن سمپاشهای بادبزن در برابر زنگ زدگی مقاوم است. طراحی این مخزن به شکلی است که پر کردن، خالی کردن و خشک کردن آن به سادگی انجام می شود. همزن ها به تعداد کافی در داخل مخزن موجود هستند تا ذرات آفتکش چه در زمان باز بودن نازلها و پاشیدن سم و چه در زمان بسته بودن نازل ها به صورت مناسب و یکنواخت در داخل محلول پراکنده شوند.

    دو سیستم و روش هم زدن سم وجود دارد:

    1. مکانیکی: در این روش عمل هم زدن توسط تعدادی قاشقک انجام می شود.
    2. هیدرولیکی: در این روش عمل هم زدن با اعمال نیروی هیدرولیکی انجام می گیرد.

    ۲- پمپ

    در سمپاش بادبزنی معمولا پمپهای پیستونی و سانتریفیوژی مورد ستفاده قرار می گیرند.

    ۳- فشار شکن

    این قسمت از تعدادی روزنه تشکیل شده است که با باز و بسته شدن، فشار تولیدی را تنظیم می کنند. کاربرد این قسمت صرفا جهت تغییر فشار موجود در سمپاش بادبزنی نیست. فشار شکن شامل فنری است که فشار آن عامل بسته بودن لوله ایست که به مخزن منتهی می شود. این لوله در زمانی که فشار، بیش از حد ظرفیت دستگاه افزایش یابد مورد استفاده قرار می گیرد و بدین ترتیب جریانی فرعی به داخل مخزن باز می کند تا فشار موجود در دستگاه را کاهش دهد.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    در پمپهای گریز از مرکز تنظیم فشار موجود در سمپاش بادبزنی توسط تغییر سرعت پمپ انجام می شود. این کار به واسطه تغییر تعداد دور در دقیقه پمپ صورت می گیرد. باید توجه شود که تامین دور در دقیقه مورد نیاز سمپاش بادبزنی اهمیت چشمگیری در پاشش مؤثر دارد. تغییر در دور پمپ موجب تغییر فشار و در نتیجه، تغییر نحوه پاشش می شود.

    ۴- فشارسنج

    این وسیله نشان دهنده فشار موجود در سمپاش است. فشار سنج باید فشار در هنگام پاشش را به شکل دقیق نشان دهد. پاشنده ها با یک فشار مشخص کار می کنند و تنها در این فشار است که نوع و نحوه و مقدار پاشش مطلوب تضمین می شود. فشارسنج ها هر گونه تغییر فشار در سیستم را به کاربر اطلاع می دهند تا کاربر را از وجود نقص فنی در سمپاش بادبزنی آگاه کنند. نقص های فنی در این دستگاه ها می تواند شامل بسته شدن سطح فیلتر یا صافی، تغییر در خروجی پمپ و یا نارسایی در سیستم رگولاتور، فشارشکن باشد. بنابراین در یک سمپاش بادبزنی، وجود یک فشارسنج مناسب و سالم اهمیت زیادی دارد.

    ۵- بوم

    وظیفه انتقال مواد موجود در مخزن از پمپ به نازل ها بر عهده بوم است.

    ۶- نازل

    این قسمت سم موجود را به اشکال مختلف، در هوا پخش می کند. نازل ها با اتمیزه کردن قطرات سم، باعث پخش شدن بهتر آن در جریان هوا می شوند. الگوی پاشش سم مطابق با مکان قرار گرفتن نازل و نوع نازل تغییر می کند. ساختمان نازل از قسمتهای مختلف تشکیل می شود که عبارتند از:

    • بدنه نازل صافی

    مغزی یا هسته صفحه سرپوش هسته و صفحه بخش هایی هستند که بیشترین میزان سایش در آن ها رخ می دهد، به همین دلیل در ساخت آن ها از موادی همچون فولاد خالص سخت، کاربید تنگستن و مواد سرامیکی استفاده می شود. اگر سایش این قطعات زیاد باشد، نوع پاشش و مقدار سم خروجی تغییر می کند. جهت رفع این مشکل باید این قطعات را تعویض و سمپاش را مجددأ کالیبره کرد.

    • بادبزن

    بادبزن وسیله ای است که در هر دو نوع بادبزن سانتریفیوژ و بادبزن تک محوری، وجود دارد. این قسمت وظیفه دارد تا مخلوط ذرات سم و هوا را به سمت بالا و سایبان درخت هدایت کرده و سمپاشی یکنواختی را صورت دهد.

    معرفی انواع سمپاش

    معرفی انواع سمپاش

    معرفی انواع سمپاش شارژی، موتوری و دستی

    ۳- سمپاش شارژی Rechargeable Sprayer

    سمپاش شارژی دوکاره

    سمپاش شارژی دوکاره توانایی پاشش با شارژ برقی و تلمبه دستی را دارند. بهترین سمپاش های شارژی در فروشگاه آنلاین کشاورزی دیبای سبز موجود می باشد. در سمپاش شارژی کافیست چند ساعت شارژی آن را به برق شهری وصل کنیم و بسته به مدل و ظرفیت می تواند تا چند ساعت پمپاژ را انجام دهد.

    1. سمپاش شارژی از نوع پشتی، معمولا ۲۰ لیتر ظرفیت دارد و می تواند قابل حمل باشد.
    2. در نوع پرتابل، موتور روی زمین قرار می گیرد و به راحتی قابل حمل است. یک شیلنگ از موتور به منبع که می تواند یک سطل یا بشکه یا هر منبع دلخواهی باشد، وصل می کنیم و پمپاژ انجام می شود.

     

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *