تاریخ :۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
انواع طرح های هندسی کاشت درختان میوه

اصولی که باید در احداث باغ میوه رعایت کرد

  • قبل از احداث باغ توجه به چند نکته لازم و ضروری است:

    ١- انتخاب نوع محصول سازگار با منطقه:

    هر درخت میوه ای برای تولید محصول بهتر باید با آب و هوای آن منطقه سازگاری داشته باشد. برای مثال، بهترین منطقه کاشت مو در کشور ما قسمت جنوب و جنوب غربی دریاچه ارومیه، قزوین و شیراز است. اگرچه، مو در منطقه چهار محال و بختیاری نیز کاشته می شود؛ ولی چون فصل رویش آن کوتاه است، کیفیت انگور آن هرگز مانند انگورهای ارومیه، مراغه و تاکستان نمی شود.
    گرمای زیاد در تابستان و سرمای شدید و طولانی در زمستان برای درختان میوه مناسب نیست. گاهی این وضع ، موجب خسارت زیادی می شود. وجود سرما و یخبندان، هنگام شکوفه درخت، خطرناک ترین دوران به حساب می آید. سرمای فصل شکوفه از یخبندان های زمستان، خیلی خطرناک تر است. به همین دلیل پیش بینی سرمای بهاره بسیار مهم است. همچنین انجام کارهای لازم برای جلو گیری از سرمازدگی شکوفه ها و بالا بردن درجه حرارت فضای باغ، اهمیت زیادی در درختکاری دارد.

    از قدیم نیز باغداران تلاش می کرده اند که با سرمای شدید بهاره مبارزه کنند. سرانجام نیز به این نتیجه رسیده اند که در ابتدا باید از رقم های دیرگل استفاده کنند. دوم این که در هر منطقه، درختانی باید کاشت که با آب و هوای آنجا سازگار باشند. درختان میوه برای تولید محصول بهتر باید با آب و هوای آن منطقه سازگار باشند .

    • برای جلو گیری از سرمای بهاره ، می توان از روش های زیر استفاده کرد:
    الف – کاشت درختان میوه در دامنه ها :

    می دانید که هوای سرد از بالای کوه ها سرازیر میشود و در زمین های گود و دره هاجا می گیرد. اگر در زمین های گود درختان میوه کاشته شوند، خطر سرمازدگی این درختان حتمی است.

    ب – ایجاد باد شکن:

    با کاشت چند ردیف درخت به عنوان بادشکن، می توان از سرمازدگی بهاره جلوگیری کرد. درختانی مانند تبریزی ، سنجد و … برای این کار مناسب هستند . اگر بتوانید چنین بادشکنی ایجاد کنید، درختان میوه از خطر سرمازدگی بهاره در امان می مانند. کاشت چند ردیف درخت به عنوان باد شکن، می توان از سرمازدگی بهاره جلوگیری کرد.

    ج – ایجاد دود مصنوعی

    د- استفاده از بخاری های نفتی باغی :

    به طور معمول در باغ های میوه برای جلو گیری از سرما از بخاری های نفتی استفاده می شود. سوخت این بخاری ها، گازوییل، روغن های سنگین و نفت سیاه است.

    ۲ – انتخاب خاک:

    همه درختان میوه به خاک های مرغوب نیاز دارند. ولی میزان احتیاج آنها به نوع گیاه و نوع خاک بستگی دارد. گروهی مانند گیلاس و آلبالو به زمین های عمیق با زهکشی طبیعی نیاز دارند. گروهی دیگر، مانند بادام در زمین های شنی و گرم بهتر رشد میکنند. به طور کلی خاک های شنی عمیق برای درختکاری مناسب تر هستند. لازم است قبل از از احداث باغ میوه آزمایش خاک انجام شود به این ترتیب، مقدار مواد غذایی، میزان عمق و نوع بافت و ساختمان خاک مشخص می شود.

    فروش ویژه به مدت محدود
    فروش ویژه بیش از ۳۰۰۰ رقم محصولات کشاورزی، انواع بذر با بسته بندی اورجینال و خانگی، انواع کودهای وارداتی اصل، ادوات و ابزارآلات با ضمانت اصالت کالا
    همین الآن خرید کنید

    ۳- انتخاب منطقه :

    به طور معمول، امکان کاشت و پرورش درختان میوه در منطقه های مختلف وجود دارد. ولی کاشت و بهره برداری از درختان میوه در منطقه ای که به طور طبیعی گسترش دارند، موفق تر است.

    ۴- در نظر گرفتن موقعیت زمین:

    ارتفاع زمین از سطح دریا، نزدیکی به منابع آب مثل رودخانه، دریاچه، تالاب، سد و … در احداث باغ باید در نظر گرفته شود.

    ۵- انتخاب رقم:

    انتخاب رقم مخصوص در یک ناحیه، موضوع مهمی است. چون باید رقم هایی را انتخاب کرد که در بازار شناخته شده اند و هنگام فروش، قیمت بیشتری دارند. توجه به گونه های کاشته شده در هر محل، راهنمای خوبی برای انتخاب نوع درخت است.

    ۶- عوامل اقتصادی :

    هزینه ها، دوری یا نزدیکی به بازار فروش، نیروی کارگر و … نیز در احداث باغ مهم هستند. قبل از احداث باغ انجام آزمایش های خاک برای تعیین میزان مواد غذایی خاک الزامی است.

    منبع: نشریه ایجاد باغ میوه، وزارت جهاد کشاورزی، و معاونت ترویج و نظام بهره برداری، چاپ اول.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *