تاریخ :۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • با انواع سبزی و خواص آنها آشنا شوید

    سبزی چیست؟

    گیاهان علفی که تمام یا بخشی از آنها اغلب به صورت تازه خشک شده، پخته یا کنسرو شده مورد مصرف انسان قرار می گیرد، سبزی شناخته میشود‌. سبزی ها را به روش های مختلف مثلا بر اساس طول عمر یا فصل کاشت تقسیم بندی می کنند. رایج ترین روش تقسیم بندی سبزی ها، بر اساس اندام یا بخش قابل مصرف آنهاست. با انواع سبزی و خواص آنها آشنا شوید. با ما همراه باشید.

    با انواع سبزی و خواص آنها آشنا شوید

    با انواع سبزی و خواص آنها آشنا شوید

     با انواع سبزی آشنا شوید

    ۱- سبزی های برگی

    مثل ریحان، گشنیز، شاهی تره، جعفری، شوید، شنبلیله، اسفناج، چغندر برگی، نعناع، مرزه، پونه، ترخون، کاهو، کلم های برگی.

    ۲- سبزی های پیازی

    مثل پیازچه، پیاز معمولی، سیر، موسیر، تره فرنگی.

    ۳- سبزی های ریشه ای و غده ای

    مثل کلم قمری، ترب، تربچه، شلغم، هویج، چغندر لبویی، سیب زمینی، سیب زمینی ترشی.

    ۴- سبزی های گل غنچه یا اجزای گل

    مثل گل کلم، کلم بروکلی، آرتیشو.

    ۵- سبزی های دانه ای

    مثل نخود فرنگی، باقالا.

    ۶- سبزی هایی که دمبرگ و ساقه آنها مصرف شدنی است

    مثل کرفس و ریواس. جهت خرید انواع بذر سبزی کلیک کنید.

    انواع سبزی

    انواع سبزی

    با انواع سبزی و خواص آنها آشنا شوید

    چرا سبزی کاری؟

    مجموع فعالیت های مربوط به پرورش و تولید سبزی ها را سبزی کاری و تولید کننده یا پرورش دهنده سبزی را سبزی کار گویند. سبزی کاری یکی از جالبترین و جذابترین کارهای کشاورزی است. کاشت یک بذر یا یک اندام گیاهی و تماشای سر برآوردن جوانه از خاک رویش و قد کشیدن آن لذت بخش است. چیدن یا برداشت محصول و خوردن سبزی تازه در اوج شادابی و تازگی و عطر طعم و مزه بسیار دلچسب و لذیذی دارد.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    پرورش برخی از سبزی ها بسیار ساده و آسان است به امکانات و فضای زیاد نیاز ندارند. بیشتر سبزی ها در مدت کوتاهی رشد می کنند. بنابراین شما دوستان عزیز با امکانات کمی که در دسترستان است میتوانید سبزی پرورش دهید و از مزایای آن برخوردار شوید.

    با انواع سبزی و خواص آنها آشنا شوید

     اهمیت سبزی ها

    از ۶ گروه بزرگ خوراکی ها یعنی پروتئین ها، چربی ها، مواد قندی، ویتامین ها، مواد معدنی و آب، سبزی ها سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی ارزشمندند. همچنین در ترکیبات ساختمانی گیاه هم به طور مستقیم نقشی ندارند. اما در تنظیم اعمال حیاتی به ویژه فرایند سوخت و ساز تولید مثل و رشد و نمو گیاه نقش بسیار حساس و اساسی دارند.

    ده ها بیماری و عوارض ناشی از کمبود ویتامین شناسایی شده است. بر این پایه هرچند نیاز انسان به ویتامین ها در حد چند میلی گرم است، ولی همین چند میلی گرم دارای اهمیتی برابر و گاهی به مراتب بیشتر از چند کیلوگرم موادی چون چربی ها، قندها و حتی پروتئین است.

    خواص سبزیجات

    سبزی ها از نظر مواد معدنی نیز بسیار غنی هستند. مواد معدنی وظایف مهم و گوناگونی مانند شرکت در ترکیبات ساختمانی بدن مثل کلسیم، فسفر، حفظ و تنظیم تعادل سلولی مثل سدیم، پتاسیم، و فعالسازی و مشارکت در برخی از فعالیت های حیاتی دیگر مثل گوگرد مس منیزیم، ید، آهن، روی، سلنیوم و… در بدن انسان و در سایر جانداران را به عهده دارند. کمبود مواد معدنی میتواند بیماری ها، عوارض و اختلالات ناگواری را در بدن انسان ایجاد نماید.

    برای مثال کمبود منیزیم منجر به تنش عصبی، گرفتگی عضلانی و خستگی زودرس می شود. کمبود پتاسیم سبب خستگی عضلات بی حوصلگی و ضعف تند مزاجی و اضطراب می گردد. به همین دلیل سبزی ها به ویژه انواع تازه آنها که به صورت خام مصرف می شوند. افزون بر اثرات ساختمانی، باعث تسکین اعصاب و روان، آدمی شادابی و طراوت پوست و چهره رفع یا کاهش استرس و اضطراب می گردد.

    سبزی ها همچنین غنی از مواد آنتی اکسیدان هستند. این مواد با جذب رادیکالهای آزاد و زیان آور در جلوگیری از برخی از سرطان ها نقش موثری دارند. سبزی ها غنی از الیاف یا فیبرهای خوراکی هستند. این مواد ارزش غذایی ندارند. اما بر کارکرد سیستم گوارشی تاثیر مثبت میگذارد و فرآیند هضم و جذب را تسهیل می کنند. ثابت شده است درصد ابتلا به سرطان روده و معده در نزد افرادی که در جیره غذایی آنها سبزی وجود دارد کمترین اندازه است.

    منبع: پرورش سبزی در باغچه و آپارتمان + فواید سبزی، وحید شهبازی، نشر دیجیتال مسترکاکتوس، ۱۳۹۷.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *