تاریخ :۱۰ فروردین ۱۴۰۳
فناوری مدرن کشاورزی

فناوری های مدرن کشاورزی

  • کشاورزی مدرن یک رویکرد در حال تکامل با نوآوری در شیوه های کشاورزی است که به افزایش بهره وری کشاورزی و کاهش اتلاف منابع طبیعی کمک می کند. با استفاده از این فناوری مدرن، کشاورزان سود بیشتری کسب می کنند و می توانند بهره وری از عملکرد خود را افزایش دهند.

    فناوری های کشاورزی روش های پایدار تولید محصولات کشاورزی را با افزایش عملکرد محصول جهانی برای تأمین تقاضای فزاینده مواد غذایی ناشی از درآمد و رشد جمعیت فراهم می کنند. بخش عمده ای از جمعیت جهان به طور مستقیم یا غیرمستقیم با کشاورزی درگیر هستند.

    فناوری مدرن کشاورزی

    برخی از تکنیک های مدرن عبارتند از:

    • کودهای زیستی و سموم زیستی
    • تجهیزات پیشرفته از نظر فناوری و یارانه های انرژی به صورت آب آبیاری معمولاً توسط کشاورزان استفاده می شود.
    • سنسورهای مورد استفاده برای تشخیص رطوبت در خاک به کشاورزان کمک می کند تا سیستم های آبیاری محصولات را بر اساس رطوبت و دما خاک ایجاد کنند.
    • کار در شرایط میدان دید کم مانند باران، گرد و غبار و مه با کمک فن آوری های مدرن امکان پذیر است.
    • ربات های کشاورزی فرآیندهای کشاورزی برداشت میوه، برداشت محصول، نگهداری خاک، آبیاری، شخم، کاشت، علف های هرز و سایر موارد را به طور خودکار انجام می دهند. این ربات ها برای اطمینان از تمرکز بر بهبود عملکرد کلی تولید، کارهای کند و تکراری را به طور خودکار برای کشاورزان انجام می دهند.

    فناوری مدرن کشاورزی

    اهمیت فناوری در تجارت کشاورزی

    فناوری نقش مهمی در توسعه صنعت کشاورزی و بهبود تجارت کشاورزی دارد. دانشمندان موفق شده اند از طریق مهندسی ژنتیک محصولاتی را در ژن های موجود با هدف ایجاد محصولات ، در بیابانها و سایر شرایط نامساعد پرورش دهند. مقاوم در برابر آفات ، خشکسالی و عوامل بیماری زای گیاهی. این فناوری می تواند مقاومت در برابر حشرات یا آفات، مقاومت به علفکش ها یا خشکسالی و مقاومت در برابر بیماری ها را بهبود بخشد.

    افزایش عملکرد محصول:

    کشاورزان با کمک دانشمندان از روش های اصلاح و انتخاب گیاه برای بهبود عملکرد محصول استفاده کرده اند. همچنین از فناوری برای محافظت از محصولات با نظارت بر رشد و تشخیص بیماری ها در گیاهان استفاده می شود. اتوماسیون اجازه میدهد تا کودها، سموم دفع آفات و آب به طور یکنواخت در مزارع بدون حضور فیزیکی کشاورزان استفاده شود.

    استفاده از سیستم موقعیت یابی جهانی(GPS)، کشاورزی مخصوص سایت و کشاورزی دقیق به برنامه ریزی مزرعه، نقشه برداری از مزرعه یا محصول، نمونه برداری از خاک، هدایت تراکتور و کاوش محصولات کمک کرده است.

    نقش فناوری های زراعی

    استفاده از فناوری های زراعی مانند تجهیزات موتوری یا خودکار و تکنیک های بیوتکنولوژی امکان بهبود کشاورزی را فراهم کرده و بر روش کشاورزی و رشد مواد غذایی تأثیر مثبت گذاشته است. کاهش استفاده از کود، سموم دفع آفات و آب به نوبه خود باعث کاهش قیمت مواد غذایی و کاهش آلودگی محیط زیست و تأثیر مثبت بر اکوسیستم های طبیعی می شود.

    فناوری های زراعی

    اثرات مفید کشاورزی عبارتند از:

    ۱- صرفه جویی در ارز خارجی کشورها

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    ۲- کاهش لایحه واردات و کاهش واردات

    ۳- افزایش بهره وری محصولات و افزایش محصولات کشاورزی

    ۴- بهبود سطح زندگی کشاورزان

    ۵- اثرات مثبت تولید سوخت زیستی از منابع کشاورزی شامل کاهش وابستگی به سوخت های فسیلی

    ۶- افزایش درآمد کشاورزان

    ۷- محافظت از اکوسیستم طبیعی

    منبع: سایت کشاورزی McKinsey & Company

    مترجم: فاطمه سکه چی

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *