تاریخ :۳۱ فروردین ۱۴۰۳
درمان فشار خون بالا با تخم گشنیز 

درمان فشار خون بالا با تخم گشنیز 

  • درمان فشار خون بالا با تخم گشنیز

    در این مطلب از دی مگ به درمان فشار خون بالا با تخم گشنیز، تعریف فشار خون بالا و علایم و عوامل ایجاد فشار خون بالا و خواص تخم گشنیز برای معده می پردازیم. گشنیز که به نام‌های گشنیز، جعفری چینی یا دانیا نیز شناخته می‌شود، گیاهی از خانواده Apiaceae است. این گیاه که با نام علمی Coriandrum sativum شناخته می شود، بومی مناطق جنوب اروپا، شمال آفریقا و جنوب غربی آسیا است. این گیاه مملو از اسانس ها، اسیدها، مواد معدنی و ویتامین ها است. هم از برگ و هم دانه گشنیز به عنوان غذا و دارو استفاده می شود. گشنیز در تولید به عنوان طعم دهنده در داروها و تنباکو و به عنوان عطر در لوازم آرایشی و صابون استفاده می شود.

    گشنیز به صورت وحشی در منطقه وسیعی از غرب آسیا و جنوب اروپا رشد می کند و یافته های باستان شناسی به کشت توسط مصریان باستان اشاره دارد. همچنین به نظر می رسد حداقل از هزاره دوم قبل از میلاد در یونان کشت شده است. در سال ۱۶۷۰، برای اولین بار به مستعمرات بریتانیا در آمریکای شمالی آورده شد و یکی از اولین ادویه هایی بود که توسط مهاجران اولیه کشت شد.

    فشار خون بالا

    فشار خون نیرویی بوده که انقباض قلب ایجاد می کند. این نیرو برای برقراری گردش مناسب و مداوم خون در کلیه عروق ضروری است. قلب باید حداقل فشاری را درون دستگاه گردش خون حفظ کند تا بر مقاومت ناشی از کیلومترها عروق کوچک یا همان مویرگها پیروز شود و خون نیز هنگام رسیدن به بافت ها، از فشار کافی برای انجام مبادله های شیمیایی برخوردار باشد.

    علائم فشار خون بالا چیست؟

    سردردهای مکرر، دیدن ذره هایی در هوا، وزوز کردن گوشها و احساس سرگیجه و ضعف، سنگینی قلب و تنگی نفس پس از کار بدنی از نشانه های بیماری فشار خون هستند.

    عوارض فشار خون بالا

    فشار خون بالا، قلب را ناچار به تحمل فشار بیشتری می کند و در صورت ادامه وضع، باعث افزایش حجم و آسیب دیدن آن می شود. همچنین ممکن است تحت فشار بیشتر، عروق خونی آسیب دیده و کار بافت ها و اندام هایی که این عروق، خون را به آنها می رسانند، دچار اختلال شود. قلب، مغز، کلیه ها و چشم ها از جمله اندام هایی هستند که بیشتر آسیب می بینند.

    عوامل موثر در ایجاد فشار خون بالا

    چاقی، بیماری قند، افزایش اسیداوریک و چربی خون (کلسترول، لیپیدها، تری گلیسیریدها) و مصرف قرص ضد بارداری از جمله عواملی هستند که فرد را مستعد فشار خون می کنند.

    درمان فشار خون بالا با تخم گشنیز

    گشنیز ممکن است به شما در مدیریت فشار خون بالا کمک کند. گشنیز فشار خون را با گشاد شدن رگ‌های خونی کاهش می دهد و مانند یک «قرص آب» (ادرارآور) عمل می کند. نشان داده شده است که گشنیز می تواند فشار خون را در افراد مبتلا به فشار خون بالا کاهش دهد. ترکیبات گشنیز با یون‌های کلسیم و انتقال‌دهنده عصبی استیل کولین تعامل می‌کنند و تنش رگ‌های خونی را آرام می‌کنند.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    خواص تخم گشنیز

    1. گشنیز می تواند به شما در درمان کم خونی کمک کند. محتوای کم آهن در خون می تواند منجر به تنگی نفس، تپش قلب، خستگی مفرط و کاهش عملکرد مغز شود. گشنیز سرشار از آهن است که می تواند برخی از علائم کم خونی را معکوس کند.
    2. این گیاه می تواند به افزایش سلامت استخوان کمک کند. گشنیز منبع غنی کلسیم است. کلسیم به همراه سایر مواد معدنی می تواند به پیشگیری از پوکی استخوان و محافظت از استحکام و دوام استخوان کمک کند.
    3. گشنیز در برابر زخم های دهان محافظت می کند. سیترونلول، یکی از اجزای تشکیل دهنده گشنیز، می تواند دهان را تمیز کند. این کار روند بهبود زخم ها را تسریع می کند و نفس را تازه می کند.
    4. همچنین می تواند به افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند. گشنیز ترشح انسولین را از لوزالمعده افزایش می دهد و سپس سطح انسولین را در خون افزایش می دهد. این می تواند به افراد، به ویژه افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ کمک کند تا خطر افزایش ناگهانی قند را کاهش دهند.
    5. گشنیز می تواند به پیشگیری و حتی درمان آبله کمک کند.
    خواص تخم گشنیز

    خواص تخم گشنیز

    خواص تخم گشنیز

    1. گشنیز حاوی اسانس های غنی از ترکیبات ضد میکروبی، آنتی اکسیدانی، ضد عفونی و سم زدایی است و اسیدها می توانند از آبله پیشگیری کرده و آن را درمان کنند و همچنین اثر تسکین دهندگی بر بیماران آبله دارند.
    2. گشنیز می تواند به افراد مبتلا به سوء هاضمه کمک کند. مطالعات نشان داده است که با اضافه کردن گشنیز به رژیم غذایی، سوء هاضمه  را کاهش می دهد. گشنیز برای مشکلات معده و روده از جمله ناراحتی معده، حالت تهوع، اسهال، گاز روده، یبوست و سندرم روده تحریک پذیر (IBS) مصرف می شود.
    3. گشنیز برای تشنج، بی خوابی، اضطراب و برای درمان عفونت های ناشی از باکتری ها و قارچ ها از طریق دهان مصرف می شود.
    4. گشنیز همچنین برای دیابت، درد مفاصل و تورم مصرف می شود.
    5. برخی از زنان شیرده از گشنیز برای افزایش جریان شیر استفاده می کنند.
    6. گشنیز همچنین ممکن است قند خون را با تحریک تولید انسولین کاهش دهد.

    درمان فشار خون بالا با دیگر گیاهان دارویی

    این بیماری با گیاهان دارویی اولیو، کراتاکوس کمپوزه، برگ زیتون، چای مکه، قراقات، عناب، زرشک، سنبل الطیب، سیر، مخلصه فشار خون قابل درمان است. بیماران می توانند ۲۰ گرم قراقات، ۲۰ گرم برگ زیتون و ۲۰ گرم چای ترش را پودر کرده و سپس یک قاشق مرباخوری از دارو را در یک استکان آب جوش دم و میل کنند. همچنین تخم کاهو، گشنیز، کاسنی، خرفه را به مقدار مساوی نرم سائیده و هر روز صبح ناشتا یک قاشق غذاخوری مصرف کنند.

    خواص تخم گشنیز برای معده 

    گشنیز روده را تحریک کرده و تولید اسید معده را افزایش دهد. این ممکن است به افراد مبتلا به بیماری هایی مانند سوء هاضمه، یبوست یا گاز روده کمک کند. گشنیز من همچنین اسپاسم عضلانی روده را کاهش می دهد. این ممکن است به درمان بیماری های معده مانند اسهال کمک کند.

    منابع:

    www.rxlist.com

    www.resperate.com

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *