تاریخ :۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
کنترل آفات با کشاورزی ارگانیک

کنترل آفات با کشاورزی ارگانیک

  • کنترل آفات با کشاورزی ارگانیک

    در ارتباط با کنترل آفات با کشاورزی ارگانیک باید دانست که مدیریت آفات و مواد مغذی در کشاورزی ارگانیک تا حد زیادی از طریق روش‌های مختلف و متنوع از جمله:

    • پوشش محصولات
    • تناوب محصولات زراعی
    • و توسعه جوامع میکروبی فعال خاک انجام می‌شود.

    اگرچه تصور می‌شود که کشاورزی ارگانیک از نظر عملکرد نسبت به کشاورزی معمولی جایگاه ضعیف‌تری دارد. اما پتانسیل بسیار خوبی در جهت ارتقاء خدمات اکوسیستم و پایداری کشاورزی را ارائه می‌دهد. استفاده از شیوه‌های مدیریت ارگانیک همچنین باعث تغییر در محتوای مواد مغذی گیاه و خاک می‌شود. که می‌تواند بطور مستقیم یا غیرمستقیم بر جمعیت میکروبی خاک و حشرات تأثیرگذار باشد.

    افزایش فعالیت میکروبی و زیست توده در خاک

    با استفاده از روش‌های مدیریت ارگانیک می‌توان میزان فعالیت میکروبی و همچنین زیست توده را در خاک افزایش داد. در نتیجه جوامع میکروبی تغییر می‌کنند. و حتی در بعضی موارد باعث تقویت ارتباط گیاهان با میکروب‌های مفید در ریزوسفر می‌شوند. با توجه به تحقیقات انجام شده، در میان باکتری‌های موجود در خاک، گروهی به‌عنوان ریزوباکتر‌های محرک رشد گیاه شناخته شده‌اند. و باعث تحریک مسیرهای دفاعی و سایر تغییرات فیزیولوژیکی می‌شوند.

    کنترل آفات

    بنابراین این شیوه‌های مدیریت بر مسیرهای دفاع گیاه تأثیر می‌گذارد. به‌عنوان مثال ترشح فیتوهورمون‌های دفاعی اسید سالیسیلیک و جاسمونیک اسید. که تنظیم‌کننده‌های مهم برای مکانیسم‌های دفاعی گیاهان محسوب می‌شوند، وابسته به مدیریت خاک است. تغییرات فیتوهورمون‌های اسید سالیسیلیک در درجه اول منجر به تغییر در تعامل گیاه و حشرات می‌شود.

    مدیریت خاک به‌صورت ارگانیک تجمع اسید سالیسیلیک را تقویت می‌کند. در پژوهشی که در دانشگاه UC-Davis انجام شد، مشخص شده است که برگ گوجه‌فرنگی‌های رشد یافته با استفاده از مدیریت معمولی، توسط آفات آسیب دیده و همچنین این گوجه‌فرنگی‌ها سطح هورمون‌های دفاعی اسید سالیسیلیک پایین‌تری در مقایسه با گوجه‌فرنگی‌های رشد یافته با استفاده از مدیریت ارگانیک دارند. بنابراین نتایج نشان می‌دهد که حمله آفات و حشرات حداقل تا حدی ناشی از تغییر در تجمع اسید سالیسیلیک و جوامع میکروبی ریزوسفر بوده است.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید
    • آزمایش بررسی تأثیر جوامع ریزوسفری بر هورمون‌های دفاعی گیاهان

    محققان در پژوهشی، ۱۴ ماده مغذی مختلف را که از برگ و خاک موجود در چهار مکان مختلف جمع‌آوری شده بود، اندازه‌گیری کردند. پژوهشگران مشاهده کردند که در سه مکان آزمایشی که به شکل معمولی کشت داده شده بودند، در مقایسه با خاک‌های با کشت ارگانیک، میزان کمتری از کربن، ماده آلی، سدیم، منیزیم و مس وجود داشته است.

    در این پژوهش، به‌منظور بررسی تأثیر جوامع ریزوسفری بر هورمون‌های دفاعی گیاهان در مزارع مختلف و همچنین برای شناسایی همبستگی بین متغیرهای گیاهی (مواد مغذی، زیست توده) و باکتری‌ها یا ترکیبات قارچی آزمایش‌های Mantel را انجام دادند.

    • نتیجه آزمایش:

    این تجزیه و تحلیل نشان داد که تفاوت در ساختار جامعه میکروبی و به‌ویژه قارچ‌ها، باعث تغییر در صفات گیاهی از جمله محتوای مواد مغذی و غلظت اسید سالیسیلیک می‌شود. حتی هنگامی که تغییر در تغذیه خاک نیز در نظر گرفته شود. بنابراین طبق نتایج بدست آمده مشخص شد که زیست توده‌ها و جوامع میکروبی موجود در خاک، باعث تفاوت‌های زیادی در عملکرد برگ‌ها و مقاومت گیاه در برابر حمله حشرات می‌شوند.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *