تاریخ :۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
عارضه سوء مصرف زنجبیل،‌ سیاه‌دانه و سیر در درمان کرونا

عارضه سوء مصرف زنجبیل،‌ سیاه‌دانه و سیر در درمان کرونا

  • عارضه سوء مصرف زنجبیل،‌ سیاه‌دانه و سیر در درمان کرونا

    خانم دکتر فاطمه اقبالیان مدیر گروه طب سنتی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران رد برخی توصیه‌هایی که به اسم طب اسلامی یا سنتی در فضای مجازی صورت می‌گیرد، هشدار داد عوارض ناشی از این توصیه‌ها تا مدت‌ها سلامت افراد را دچار خطر و آسیب می‌کند. (عارضه سوء مصرف زنجبیل،‌ سیاه‌دانه و سیر در درمان کرونا)

    در همین راستا، گروه طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران سامانه «نوبان» را برای کمک به مبتلایان یا افراد مشکوک به کرونا از طریق ارتباط با متخصصین طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی ایران، راه اندازی کرده است.

    بیماری همه‌گیر یا همه‌گیری از دوران قدیم هم وجود داشته، مانند حصبه و طاعون و … در کتاب هم این بیماری‌ها و همه‌گیری‌ها ذکر شده و توصیه‌های درمانی مختلفی هم برای آنها آمده است. این توصیه‌ها شامل پیشگیری هم هست از جمله اینکه در چه شرایط و مکان‌هایی شیوع و همه‌گیری بیشتر می‌شود یا در زمان همه‌گیری، باید در منازل ماند و توصیه‌های پیشگیرانه و درمانی دیگری که در این زمینه وجود دارد.

    بنابراین، گرچه بیماری با نام “کرونا” در کتاب (کتب مرجع طب سنتی) وجود ندارد، اما بیماری‌های همه‌گیر از قدیم بوده و مبحث جدیدی نیست. متخصصان طب سنتی هم با این نگاه و براساس علائم این بیماری، تطبیق می‌دهند که این علائم مشابه کدام بیماری‌هاست و طبق آن تجویز و درمان را شروع می‌کنند.

    دکتر اقبالیان با رد ادعای ساخته شدن داروی کرونا در طب سنتی گفت: اینکه در طب سنتی چنین ادعایی شود که داروی درمان قطعی کرونا ساخته شده است، دروغ است و تا کنون نه در طب رایج و نه طب سنتی، چنین دارویی ساخته نشده است. داروها و درمان‌هایی که ما تجویز می‌کنیم همگی بر پایه مبانی طب سنتی و علائمی است که از این بیماری مشاهده می‌کنیم.

    وی با رد تاثیر روغن بنفشه در درمان یا پیشگیری از کرونا گفت: روغن بنفشه جزو داروهایی است که می‌تواند در برخی افراد تب را کاهش دهد، اما قطعا در یک بیماری با پیچیدگی کرونا که به ریه و کلیه‌ها حمله می‌کند و آنها را تحت تاثیر قرار می‌دهد، به هیچ عنوان نمی‌تواند به تنهایی موثر باشد. ما برنامه‌های جدی‌تری برای درمان داریم، از جمله درمان‌های ضدویروس که مقالات علمی هم موجود است که اثرات آن را اثبات می‌کند.

    عارضه سوء مصرف زنجبیل،‌ سیاه‌دانه و سیر در درمان کرونا

    اقبالیان با دسته‌بندی طب سنتی به دو گروه خوب و بد می‌افزاید: بین طب سنتی خوب و طب سنتی بد تفاوت‌های وجود دارد و بسیاری از مطالبی که امروزه تحت عنوان طب سنتی یا اسلامی گفته می‌شود، در مخالفت و تضاد با مبانی طب سنتی ایرانی است و ضرر هم دارد.

    به عنوان مثال توصیه می کنند که مردم بطور روزانه زنجبیل و سیر مصرف کنند تا از کرونا در امان باشند. یکی از مبانی طب سنتی، مبانی مزاجی است.

    یعنی تجویز دارو به افراد مختلف براساس مزاج‌هایی که دارند باید صورت بگیرد و تجویز و توصیه به مصرف یک دارو با مزاج گرم – که در اینجا زنجبیل و سیر از حالت غذا خارج شده و دارو محسوب می‌شود – بطور مرتب، می‌تواند عوارض داشته باشد و ما در حال حاضر در کلینیک‌های طب سنتی، با عارضه سوء مصرف (یا اُور دوز) و مصرف بی‌رویه سیر و زنجبیل و سیاه دانه روبرو هستیم و به کرّات بیماران با این عارضه به ما مراجعه می‌کنند.

    وی هشدار داد: سوء مصرف این داروها، به عوارض بلند مدت از جمله آلرژی‌های پوستی و تنفسی و تغییرات نامناسب در مزاج افراد منجر می‌شود. به همین دلیل کسانی که یک دارو را برای عموم مردم و بدون توجه به مزاج افراد توصیه می‌کنند، و آن را درمان قطعی هم می‌دانند، مطمئن باشید که هیچ مبنایی در طب سنتی نداشته و هیچ بویی از علم هم نبرده است و سلامت مردم را تهدید می‌کند.

    توصیه‌های عام برای همه مردم در روزهای کرونایی

    دکتر اقبالیان اما توصیه‌های عام برای عموم افراد در این روزها داشت که به گفته ایشان، معتدل المزاج است و غالب افراد جامعه می‌توانند به آنها عمل کنند:

    • استفاده از بعضی دمنوش‌ها و غذاها برای تقویت سیستم ایمنی از جمله این توصیه‌هاست. دمنوش رزماری، دمنوش سیب و به، استفاده از دمنوش آویشن و عناب جهت پاکسازی بدن، شربت لیمو (با لیموی تازه) بدن را در برابر حملات عوامل بیماری‌زا تقویت می‌کند.
    • مصرف نارنج به عنوان چاشنی غذا هم موجب کاهش اضطراب ناشی از این بیماری می‌شود و هم به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند.
    • استفاده از رب میوه‌ها، از دیگر توصیه‌های دکتر اقبالیان برای این روزهاست: استفاده از رب به، رب سیب و رب انار برای تقویت معده، قلب و سیستم ایمنی بدن بسیار توصیه می‌شود.

    اینها همه توصیه‌هایی است که همه افراد جامعه می‌توانند استفاده کنند. در کنار آن، مصرف متعادل دارچین (به جز افرادی که به آن حساسیت دارند) برای عموم افراد نیز توصیه می‌شوند.

    وی درباره دود کردن اسپند و عنبرنسارا و خاصیت آن نیز گفت: دود کردن جداگانه اسپند، کندر یا تخم گشنیز در حد متعادل آن به اندازه یک بار در روز و بسیار ملایم، توصیه می‌شود.

    (عارضه سوء مصرف زنجبیل،‌ سیاه‌دانه و سیر در درمان کرونا)

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *