تاریخ :۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
طب-سنتی-پاییز

طب سنتی در فصل پاییز

  • طب سنتی در فصل پاییز

    ۱. خودداری از مصرف غذاهای بسیار گرم: مزاج این فصل، خشک است و از هر عملی که موجب افزایش خشکی بدن می شود، باید پرهیز کرد. از جمله این موارد می توان به مصرف غذاهای بسیار گرم، گوشت های مانده، گوشت شکار و ادویه جات spice با گرمی زیاد اشاره کرد. با طب سنتی در فصل پاییز آشنا شوید.

    ۲. پرهیز از زیاده روی در روابط زناشویی:

    افراط در نزدیکی جنسی هرچند که در هر زمانی برای جسم و روح مضر است ولی در فصل پاییز ضرر بیشتری دارد، زیرا مقاربت جنسی از خشکی افزاهای بسیار قوی است.

    ۳. پرهیز از نوشیدن آب سرد:

    آب سرد موجب ضعف حلق و تارهای صوتی می شود و با توجه به شیوع زیاد بیماری های تنفسی فوقانی در این فصل، بهتر است از نوشیدن آن پرهیز شود.

    طب سنتی در فصل پاییز۱

    آب سرد در پاییز

    ۴. پرهیز از قرار دادن سر در معرض مستقیم هوا:

    در فصل پاییز سر خود را بپوشانید؛ زیرا بدون پوشش بودن سر به ویژه در اوایل صبح که هوا سرد است موجب بسته شدن منافذ پوستی می شود. بسته شدن این منافذ، سبب می شود که بخارات دفع نشود و تجمع آن ها در سر باعث بروز برخی بیماری ها، از جمله نوعی زکام و سرفه می شود.

    ۵. دوری از خوابیدن در مکان سرد:

    اجتناب از خوابیدن در مکان سرد و حمام با آب سرد، به دلیل بسته شدن منافذ پوستی و عوارض ناشی از آن که باید از این کار پرهیز کرد.

    رعایت سلامتی با طب سنتی

    سلامتی با طب سنتی در پاییز

    ۶. خودداری از استفراغ:

    در این فصل از انجام هر عملی مثل قی، که موجب تحریک خلط ها می شود، باید پرهیز نمود. قی زمینه را برای بیماری های تب دار فراهم می کند.

    ۷. تعادل در مصرف میوه ها:

    زیاده روی در مصرف میوه های فصل مضر است و باید از این کار خودداری شود. از میوه های مناسب پاییز می توان به سیب، به و گلابی اشاره کرد.

    ۸. پرهیز از اعراض نفسانی:

    اعراض نفسانی، به ویژه غم و اندوه، در هر فصلی ضرر است، ولی در فصل پاییز به ویژه برای افرادی که زمینه بیماری های سوداوی دارند، ضرر بیشتری دارد و باید تا حد امکان از این موارد پرهیز نمود و به اموری مشغول شد که موجب سرور و شادی شود.

    ۹. رطوبت بدن:

    به دلیل خشکی فصل پاییز و تاثیر آن روی بدن، لازم است از عواملی که موجب تری بدن می شود، کمک گرفت. یکی از این عوامل، حمام کردن است که برای رطوبت بخشی مناسب، بهتر است یک روز در میان، استحمام با آب نیم گرم انجام گیرد؛ زیرا آب بسیار گرم باعث تحلیل رطوبت و افزایش خشکی بدن می شود. همچنین می توان برای رطوبت بیشتر از وان آب نیم گرم به مدت نیم ساعت استفاده کرد. چرب کردن بدن با روغن بنفشه و بادام نیز از موارد بست که به افزایش رطوبت بدن و کاهش خشکی آن کمک موثری می کند.

    طب سنتی در فصل پاییز۲

    سلامتی با طب سنتی

    ۱۰. استفاده از عطر:

    در این فصل بهتر است برای تقویت روح از عطرها و بوهای خوش و ملایم استفاده کرد.

    منبع :

    کتاب بدانید و سالم بمانید، هفت گام برای سلامتی، نشر اندیشمندان جوان، ۱۳۹۳

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *