تاریخ :۱۰ فروردین ۱۴۰۳
گل-ختمی-تب

گل ختمی پایین آورنده تب

  • گل ختمی پایین آورنده تب

    گیاه شناسی گل ختمی و کاهش تب

    ختمی گیاهی علفی، پایا و چند ساله از خانواده پنیرکیانMalvaceae که ارتفاع آن به حدود ۲ متر می رسد. ساقه این گیاه از کرک های ریز که به رنگ خاکستری می باشد پوشیده شده است. گل های آن به رنگ سفید مایل به قرمز یا ارغوانی است که به صورت دسته های سه تایی  در اواخر تابستان ظاهر می شود. ختمی Hollyhocks گیاه بومی مناطق شرق مدیترانه است. خواص درمانی ختمی بیشتر در برگ و گل این گیاه است. طبیعت گل ختمی سرد و تر است. گل ختمی پایین آورنده تب است.

    گیاه-گل-ختمی

    گیاه گل ختمی

    خواص درمانی گل ختمی 

    گل ختمی سرفه های خشک را از بین می برد. این دمنوش ملین و برطرف کنند یبوست است. دم کرده این گیاه برای کاهش یا درمان آلرژی مؤثر می باشد. دم کرده ریشه گل ختمی پایین آورنده تب می باشد و قند خون را تنظیم می کند. دمنوش برگ ختمی برای دفع سنگ کیله مؤثر است. موسیلاژ موجود در برگ ها و ریشه این گیاه سوزش غشای مخاطی را تسکین و التهاب را کاهش می دهد. مردم بعضی سرزمین ها از دم کرده گل های این گیاه برای رفع ورم چشم استفاده می کنند. ضد درد و باکتری است. ضد سم و ضد احتقان و ضد کرم است. ملین و مسهل است. ادرار آور و خلط آور است.

    موارد منع مصرف گل ختمی پایین آورنده تب

    مصرف همزمان داروهای خوراکی با این گیاه موجب به تاخیر افتادن جذب داروها می گردد. زنان باردار و مادران شیرده باید از زیاد خوردن آن پرهیز کنند. کسانی که سرد مزاج هستند باید ختمی را با عسل بخورند.

    طرز تهیه دمنوش گل ختمی

    یک قاشق غذاخوری گل ختمی را در قوری بریزید و آب با دمای ۷۰ یا ۸۰ درجه را به آن اضافه کنید و اجازه دهید که به مدت ۱۵ دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل می توانید آن را با کمی عسل شیرین کنید. (برای دم کردن ریشه این گیاه ابتدا ریشه آن را تمیز کرده و در یک لیتر آب جوش ریخته و اجازه دهید که به مدت ۳۰ دقیقه دم بکشد پس از سرد شدن آن را از صافی عبور داده و در صورت تمایل با عسل شیرین کنید.)

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    خواص-گل-ختمی

    خواص گل ختمی

    منبع :

    کتاب کافی شاپ در خانه،آشنایی با انواع نوشیدنی‌های سرد و گرم دمنوش‌ها، عرقیات گیاهی، اسموتی…، ۱۳۹۶

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    یک نظر

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *