تاریخ :۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
فواید-ویتامینها

ویتامین ها چه فوایدی دارند

  • ویتامین ها چه فوایدی دارند

    تاریخچه و فواید ویتامین ها

    تحقیقات فراوانی که در مورد بیماری فسادالدم، یا همان اسقربوط، که توسط دانشمندان قرون قبل انجام پذیرفت، معلوم شد که دوای این بیماری خطرناک، یکی از ویتامین ها vitamins است و ویتامین ها حافظ سلامتی ما هستند و اینکه انسان ها باید از میوه ها استفاده کنند تا مقدار کافی ویتامین به بدن برسد. بنابراین خوب است بدانیم ویتامین ها چه فوایدی دارند.

    نخستین بار در سال ۱۹۱۲ دانشمندی لهستانی بنام «کاسیمیر فونک»،کلمه  ویتامین را به کار برد. این کلمه که معنی واقعی آن « آمین» است، امروزه معلوم شده که این مواد به هیچ وجه در اعداد آمین ها نیستند، اما به همین نام باقی مانده است. (آمین ها، ترکیبات ازت و هیدروژن هستند)

    فواید ویتامین ها در بدن

    • بهترین ویتامین برای پاکسازی بیماری های خونی، در لیمو و پرتقال نهفته شده است.
    • ویتامین ها هم مانند انواع مختلف داروها با مواد غذایی، جذب بدن نمی شود.
    • مانند کاتالیزورها، یعنی موادی که می توانند فعل و انفعالات شیمیایی متعدد ایجاد شده در بدن ما را بدون دخالت در آنها تسریع و تسهیل نماید عمل می کنند. 
       اثر آن ها تحریک فعالیت های مناسب اعضای بدن ما در تولید، انرژی است.
    • ویتامین های اعضای مختلف بدن ما را تقویت کرده و بر قدرت دفاعی آنها در برابر امراض گوناگون و عفونت ها می افزایند.

    مصرف ویتامین ها

    ویتامین ها را باید به مقادیر بسیار کم، که گاهی از چند هزارم گرم نیز تجاوز نمی کند مصرف نمود. بدن ما می تواند مدتی بدون مصرف ویتامین های به حیات و فعالیت خود ادامه دهد زیرا در مواقعی که به وسیله مواد غذایی، ویتامین های لازم به آن نمی رسد اندوخته ویتامینی خود را مورد استفاده قرار می دهد اما وقتی اندوخته ویتامین های بدن ما از بین رفتند دچار کمبود آنها خواهیم شد و به بیماری های مختلفی که به کمبود نوع معینی ارتباط دارد دچار خواهیم شد. بنابراین باید بدانیم ویتامین ها چه فوایدی دارند.

    فواید ویتامین ها را بدانیم1

    مصرف ویتامین ها

    نقش و فواید ویتامین ها

    • ویتامین ها جزو مواد آلی، یعنی موادی هستند که قسمت اصلی آنها را کربن تشکیل می دهد.
    • فرمول شیمیایی نسبتا پیچیده ای دارند. 
    • مثلا  فرمول ویتامین  C2.H3O ،A  می باشد.

    سبزی ها و میوه ها، مقدار زیادی ویتامین دارند و گوشت حیوانات به مقدار بسیار کم دارای ویتامین هستند. بنابراین معلوم می شود که چرا در آیات قرآن مجید بیشتر در خوردن میوه ها تأکید کرده است، زیرا حیواناتی هم که ما از گوشت آنها استفاده می کنیم، ویتامین مورد نیاز بدنشان را از سبزی ها تأمین می کنند و همان طور که در بحث علم آموختیم، از طریق غریزه، غذای خود را به اندازه نیاز روزمره خود انتخاب می نمایند.
    بنابراین ویتامین اضافی جمع نمی کنند؛ مگر آن عده از حیوانات که مأمور جمع آوری تغذیه انسان ها شده اند، مثل آیاتی که در مورد زنبورعسل آمده است.

    فواید انواع ویتامین های B را بدانیم

    فواید ویتامین ها

    ویتامین B

    در پسته شامی، نارگیل، گوجه فرنگی، حبوبات، مخمر آب جو، جگر گوسفند، سیرابی گوسفند و تخم مرغ، یافت.

    ویتامین B1 

    بافت های عصبی را حفاظت می نماید که در کدو مسمایی، سلمه و اسفناج موجود است.

    ویتامین B2

    برای رشد، و نمو بدن لازم است، این ویتامین نیز در سلمه، با اسفناج و حشی و سیرابی گوسفند یافت می شود.

    ویتامین B۱۲ 

    در کمبود گلبول های قرمز خون مؤثر است، این ویتامین در جوانه گندم، سیرابی گوسفند و جگر سیاه یافت می شود بقیه ویتامین ها هم از این نوع ویتامین است که در میوه ها و حبوبات یافت می شوند.

    فواید ویتامین A 

     قرنیه و مخصوصا شبکیه چشم را محافظت، و به رشد و تکامل اطفال نیز کمک می کند، بیشتر در هویج، زرد آلو، کدو مسمائی، اسفناج، کره، سرشیر، جگر گاو و روغن ماهی یافت می شود.

    ویتامین C

    این ویتامین، از مشهورترین ویتامین هاست و ما را از ابتلاء به بیماری های اسقربوط، محافظت می کند.
    به علاوه این ویتامین، فعالیت های حیاتی اعضای بدن را تنظیم می نماید و به عمل هضم غذا کمک کرده و مانع بروز عفونت های داخلی بدن می شود. اکثر مرکبات، و تمام میوه ها، سبزی های تازه، گوجه فرنگی و جگر، دارای ویتامین C هستند.

    ویتامین K

    ویتامین K که خون را منعقد می نماید، یعنی خون را بمانند ژل، در می آورد و با این کار مانع خونریزی در مواقع زخمی شدن بدن می شود. این ویتامین به وسیله باکتری های موجود در معده تولید می شود. این ویتامین در تمام سبزی های تازه و به خصوص در اسفناج، یونجه، جوانه یونجه و نخود و همچنین در زرده تخم مرغ و گوشت جوجه یافت می شود.

    فواید ویتامینها را بدانیم۲

    مصرف ویتامین K

    ویتامین D

    این ویتامین، املاح کلسیمی لازم را برای استخوان بندی به وجود می آورد و لذا درمان کننده بیماری نرمی استخوان است.
    برای درمان اطفالی که استخوان های آنان تغییر شکل پیدا کرده لازم است، به همین جهت است که روغن ماهی برای کودکان، بسیار سودمند است. این ویتامین، در روغن ماهی، ساردین، شاه ماهی، و زرده تخم مرغ یافت می شود. ضمنا هرگاه بدن ما در مقابل نور خورشید قرار بگیرد می تواند خود، این ویتامین را تولید نماید.
    اگر کسی بخواهد به وسیله آفتاب، ویتامین D بدنش را تأمین نماید، کافی است هفته ای یک روز و آن هم سه دقیقه دوش آفتاب بگیرد؛ یعنی لخت مقابل خورشید بایستد، سه دقیقه دور خود بچرخد و بعد لباس خود را بپوشد. چنین شخصی با این روش نسبت به ویتامین D خود را بیمه نموده است.

    منبع :

    کتاب چگونه غذا بخوریم تغذیه از دیدگاه قرآن و عترت، نویسنده حجت الاسلام سید صفر علی لکی صرافی، ۱۳۹۵

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *