تاریخ :۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آفت کش ها و تأثیر آن بر سلامت انسان

آفت کش ها و تأثیر آن بر سلامت انسان

  • آفت کش ها و تأثیر آن بر سلامت انسان

    آفت کش ها

    آفت کش ها و تأثیر آن بر سلامت انسان. آفت کش ها ترکیبات شیمیایی هستند که برای آسیب رساندن به آفت هدف طراحی شده اند. و به طور آگاهانه در محیط استفاده می شوند تا با کمک آنها بتوان حشرات، باکتری ها، علف های هرز، جوندگان و آفت های دیگر را کنترل نمود. آفت کش ها از اجزاء فعال و خنثی تشکیل شده اند. سموم دفع آفات می توانند به طرز قابل توجهی مفید واقع شوند و مسلماً تولید مواد غذایی را افزایش می دهند. با این حال، بسیاری از اوقات اثرات مخرب آنها بیشتر از اثرات مثبت است.

    آفت کش ها می توانند برای بدن انسان و سایر موجودات زنده بسیار خطرناک باشند. زیرا به عنوان یک سم طراحی شده اند. استفاده از سموم دفع آفات پس از جنگ جهانی دوم متداول شد. زیرا بخشی از چالش های جنگی، تحقیقات علمی در ارتباط با روشی برای پایان دادن به گرسنگی بود. در حال حاضر تخمین زده می شود که هر ساله ۲/۳ میلیون تن سموم دفع آفات استفاده شود. اگر کشاورز آگاهی ناچیز و یا مراقبت کمی در رابطه با از اثرات قابل توجه سموم دفع آفات داشته باشد، آفتکش ها به هدر می روند. بدون مقررات و اعمال قانون، آفتکش ها به راحتی می توانند از محدوده مورد نظر (از قبل تعیین شده) خود دورتر پخش شوند. این امر خصوصاً در کشورهای در حال توسعه معمول است.

    برچسب گذاری آفت کش های کشاورزی

    برای توزیع تجاری محصولاتی که به عنوان آفت کش های کشاورزی استفاده می شوند، الزامات مشخصی برای برچسب گذاری وجود دارد. آفتکش های دارای اجزاء فعال، موادی هستند که به آفت آسیب می رسانند. و طبق قانون فدرال لازم است که روی آفتکش های بسته بندی شده، این مواد موثره مشخص باشد.

    مواد بی اثر نیازی به برچسب گذاری ندارند. زیرا به آفت آسیبی نمی رسانند و معمولاً به عنوان یک حلال در محلول وجود دارند. مواد بی اثر لزوماً غیر سمی نیستند. همه سموم دفع آفات قبل از فروش یا توزیع باید در EPA ثبت شوند. همچنین آزمایشات و الزامات بسیاری در ارتباط با اثرات بالقوه سموم دفع آفات برای تأیید آنها وجود دارد.

    سموم کشاورزی

    اثرات مخرب محیط زیستی آفت کش ها

    سموم دفع آفات غالباً از طریق مکان هایی که اضافه سموم دفع آفات مستقیما در آنجا می ریزد. و یا از طریق جریان باد، بارش، روان آب و شستشو، به آب های سطحی و زیرزمینی جهان وارد می شوند. این سموم نیز می توانند در سطح منابع آبی مانند دریاچه، جویبار یا حوضچه جمع شوند. و یا در ذخایر آب زیرزمینی ادغام شوند. با استفاده مستقیم گیاهان توسط انسان و یا حیوان سموم آفتکش وارد زنجیره غذایی می شوند. و پس از جذب این سموم چه در گیاهان و چه در بدن حیوان و یا انسان، پسمانده می شوند.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    آفت کش ها می توانند از طریق استنشاق، بلع یا نفوذ پوستی وارد بدن انسان شوند. کارگران در برخی مشاغل در تماس با مقادیر بالایی از آفت کش هستند. که سبب می شود سلامتی آنها در خطر باشد. همچنین بسیاری از افراد جامعه نیز ممکن است تحت تأثیر عوارض زیان آور ناشی از مصرف آفت کش ها به ویژه برای کنترل آفات خانگی قرار گیرند.

    افرادی که با آفت کش های کشاورزی کار می کنند، اگر لباس کار مناسب نپوشند و یا تجهیزات شکسته و نشتی داشته باشند، بیشتر در معرض خطر هستند. تخمین زده می شود که ۲/۲ میلیون نفر به دلیل قرار گرفتن در معرض آفت کش های کشاورزی در معرض خطر باشند. که اکثر این جمعیت در کشورهای در حال توسعه واقع شده اند.

    پیشگیری از مسمومیت های ناشی از آفت کش ها

    پیشگیری از مسمومیت های ناشی از آفت کش ها یک راه مطمئن تر نسبت به تکیه بر روش های درمان مسمومیت است. لذا باید توجه داشت که در هنگام استفاده از آفتکش ها به دستورالعمل ها و اقدامات احتیاطی قید شده در برچسب آن عمل شود. افراد شاغل با آفتکش های کشاورزی باید بطور منظم و هدفمند تحت پایش بیولوژیک جهت بررسی میزان مواجهه و اثرگذاری آفات بر سیستم بیولوژیکی قرار گیرند. در قدم آخر نیز باید امکانات، تجهیزات و تمهیدات لازم برای درمان مسمومیت های ناشی از آفتکش ها فراهم گردد.

    آفتکش

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *