تاریخ :۱۰ فروردین ۱۴۰۳
دستاوردهای نوین گیاه‌پزشکی

دستاوردهای نوین گیاه‌پزشکی

  • ‌دستاوردهای نوین گیاه‌پزشکی

    ارتباط بین حشرات و گیاهان در فرآیند تولید گال

    دستاوردهای نوین گیاه‌پزشکی. گروهی از دانشمندان دانشگاه Toledo، جزئیات جدیدی از ارتباط نزدیک ‌بین حشرات و گیاهان در فرآیند تولید گال کشف کردند. و دریچه­ تازه­ ای را در حفاظت درختان مو از یک آفت مهم کشاورزی در سراسر جهان گشودند. شته فیلوکسرای مو، باعث بوجود آمدن گال بر روی ریشه و سطح زیرین برگ‌­های انگور می‌­شود. گال‌ یک اندام گیاهی کوچک است که می­ تواند شبیه زگیل، گل یا میوه باشد و یک مکان محافظت‌شده را برای تغذیه و تکثیر حشرات فراهم می‌‏کند.

    گال­‌ها با ایجاد اختلال در جذب ترکیبات مورد نیاز گیاه و نیز مسیر فتوسنتزی، به درخت انگور آسیب می‌­رسانند. و تولید محصول آن را کاهش می­‌دهند. شته فیلوکسرای مو با تخم‌گذاری، ژن­‌های مسئول تولیدمثل گیاه را در جهت ایجاد گال هدایت می‌­کند. بسیاری از گال ­ها مشابه گل یا میوه­ های گیاه هستند که گفته می­ شود عناصر توسعه تولیدمثل ممکن است در این فرایند درگیر باشند.

    تولید گال

    دستاوردهای نوین گیاه‌پزشکی

    بال حشرات در مقایسه با سوپرباگ ها

    بال­ سنجاقک ­ها و زنجره ­ها باکتری­ کش ­های طبیعی هستند. پدیده ­ای که کشف آن موجب دلگرمی دانشمندان که به دنبال یافتن روش ­های جایگزین و غیرشیمیایی مبارزه با سوپرباگ­ ها هستند، شده است. سوپرباگ­ ها میکروب­ هایی هستند که در برابر آنتی بیوتیک­ ها مقاوم شده اند. و داروها و آنتی بیوتیک­ ها بر علیه آنها بی اثر شده اند. تیمی از دانشمندان دانشگاه RMIT استرالیا گزارش کرده ­اند که مواد نانو الهام گرفته از بال­ های حشرات، به محض تماس قادر به نابود کردن باکتری­ ها هستند. کشفی که الهام بخش روش جدیدی برای مقابله با سوپرباگ­ ها شده است.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    پروفسور Elena Ivanova مؤلف اصلی و استاد دانشگاه می­ گوید: با توجه به این که سالانه بیش از ۷۰۰ هزار نفر جان خود را در اثر عفونت­ های باکتریایی مقاوم در برابر داروها از دست می­ دهند، یافتن روش ­های غیرشیمیایی برای کشتن باکتری­ ها از اهمیت بسزایی برخوردار است. این دانشمندان در جستجو برای رازگشایی از این پدیده و مکانیسم آن دریافته اند که در سطح بال­ های این حشرات نانوالگوهایی از ساختارهای بسیار ریز سوزن مانند وجود دارد. این نانوالگوها به محض تماس میکروب­ ها با آنها موجب متلاشی شدن سلول آنها می­ شوند.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *