تاریخ :۳۰ فروردین ۱۴۰۳
طبقه بندی علف های هرز بر اساس محل رویش

طبقه بندی علف های هرز بر اساس محل رویش

  • بر این اساس علف‌های هرز را می‌توان به علف‌های بومی، مهاجر، عادی و قرنطینه‌ای تقسیم کرد. (طبقه بندی علف های هرز بر اساس محل رویش)

    ۱- علف‌های هرز بومی:

    علف هرز بومی در مقابل علف‌های هرز مهاجر به کار می‌رود. شرایط اکولوژیک ایجاب می‌کند که کلیه علف‌های هرز موجود در یک منطقه بومی باشند. چون تحت مراقبت قرار نمی‌گیرند و به دست طبیعت پرورش می‌یابند باید تمام شرایط برای آنها مساعد باشد تا بتوانند رشد کنند.

    مثلا کلیه علف‌های هرز در دشت‌ها باید گونه‌هایی ثابت باشند، در مزارع گندم، برنج، یا در موستان‌ها، به دلیل یکسان بودن شرایط اکولوژیک و مراقبت یکسان از این قبیل مزارع از طرف کشاورز یا باغدار، گونه‌های علف هرز آنها نیز باید یکسان باشند. به همین دلیل گل گندم در مزارع گندم، ورک در زمین‌های شنی، کاسنی در اراضی رسی همیشه وجود دارند و آنها را بومی می‌نامند.

    طبقه بندی علف های هرز بر اساس محل رویش

    ۲- علف هرز مهاجر:

    در صورتی که بر خلاف این تعریف، گیاهی که باید مثلا در اراضی بایر روییده باشد در زمین زراعی دیده شود یا علف هرزی که مختص مزارع غلات است در مزارع صیفی مشاهده گردد می گوییم این علف مهاجرت کرده است.

    مهاجرت علف ممکن است از این مزرعه به مزرعه دیگر یا از نوعی زمین به نوعی دیگر باشد. این مسئله از آن جهت اهمیت داردکه گاهی یک علف هرز بومی در محل خود زیان چندانی ندارد ولی وقتی به صورت مهاجر در آمد و به مزرعه دیگر منتقل گردید، به علت تغییر شرایط محیطی چنان زیانی به بار می‌آورد که جلوگیری از آن بسیار مشکل خواهد شد.البته همان گونه که ممکن است رشد غیر مترقبه داشته باشد احتمال ازبین رفتن آن نیز وجود دارد.

    ۳- علف هرز عادی:

    منظور از علف هرز عادی، علفی است که در محل خود می روید و در واقع در محلی دیده می شود که انتظار روییدن آن هست. مثلا سس در مزرعه یونجه یا موستان، گل جالیز در مزرعه گوجه فرنگی یا جالیز کاری‌ها و ورک در اراضی بایر جزء علف‌های هرز عادی به شمار می‌آیند.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    ۴- علف هرز قرنطینه ای:

    منظور از علف‌های هرز قرنطینه‌ای کلیه علف‌های هرز زیان آوری هستند که از جای دیگری وارد یک منطقه بشوند. تفاوت بین علف‌های هرز مهاجر و قرنطینه‌ای در این است که هر دو از نقطه‌ای دیگر منتقل می‌شوند ولی علف هرز مهاجر در مقایسه با دیگری خسارت چندان قابل توجهی به محصول وارد نمی‌آورد.

    علف هرز قرنطینه‌ای که گیاهان مهاجری هستند وجودشان در یک مزرعه باید به عنوان اعلام خطر تلقی شود و با آنها مانند میکروب بیماری یا حشره خطرناک رفتار شود.

    علف‌های هرز قرنطینه‌ای ممکن است داخلی یا خارجی باشند، در حالت نخست باید قرنطینه داخلی اعمال شود و در صورتی که خارجی باشند (یا به سخنی دیگر علفی باشد که در داخل کشور یافت نگردد) باید کلیه واردات از کشورهای آلوده تحت کنترل قرار گیرند.

    (طبقه بندی علف های هرز بر اساس محل رویش)

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *