تاریخ :۱۰ فروردین ۱۴۰۳
نقش آنزیم ­های گندم در مبارزه با قارچ­ های بیمارگر

نقش آنزیم ­های گندم در مبارزه با قارچ­ های بیمارگر

  • نقش آنزیم ­های گندم در مبارزه با قارچ­ های بیمارگر

    در ارتباط با نقش آنزیم ­های گندم در مبارزه با قارچ­ های بیمارگر باید گفت که نقش مقاومت گیاه به بیمارگرها تا حد زیادی توسط مجموعه­ ای از آنزیم­ های کد شده در DNA که در مرگ سلول ­های آلوده و جلوگیری از گسترش عفونت دخیل هستند، تعیین می­ شود. گندم همانند بسیاری از گیاهان پلی­ پلوئیدی است. به این معنی که هرکدام از سلول­ ها دارای چند مجموعه از کروموزوم ­ها هستند.

    گندم در معرض بیمارگرهای مختلف از جمله باکتری­ ها، ویروس ­ها، قارچ ­ها، نماتدها و حشرات است. بعضی از آنها بر روی سلولهای گیاهی اثرگذار هستند و رشد آنها را کاهش می ­دهند (Biotrophic Pathogens). برخی دیگر منجر به مرگ سلولی گیاه می­ شوند (Necrotrophic Pathogens).

    • در این مطالعه دانشمندان از دو بیمارگر استفاده کردند:

    ۱- بیمارگر بیوتروفیک (Puccinia recondita) که عامل زنگ گندم است .

    ۲- بیمارگر نکروتروفیک (Stagonospora nodorum) که باعث آسیب به برگ­ ها، قسمت­ های انتهایی گیاه و دانه می­ شود.

    در مجموع ۱۵۴۴ آنزیم که متعلق به پنج نوع کاتالیزور پروتئین­ ها هستند شامل: سرین، سیستئین، آسپارتیک، ترونین و متالوپروتئاز را پیدا کردند. آنها مشخص کردند که نسبت پروتئازها در ارقام مختلف گیاه کمتر از حد انتظار هست. حدود ۶۰ درصد در مقابل ۳/۷۹ درصد. با این حال تفاوت ۴۰ درصدی تقریبا به طور مساوی بین چندین پروتئاز تقسیم می­ شود که نشان می ­دهد این آنزیم­ ها احتمالا جایگزین یکدیگر می ­شوند.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    مطالعه پروتئازها به پیش ­بینی مکان­ های خاصی در ساختار آنها کمک می­ کند. روند هیدرولیز در چندین منطقه ممکن است در طول آبشارهای پروتئولیتیک فعال شود. در این تحقیق مشخص شد که فعالسازی پروتئازهای موجود در گیاهان آلوده شامل آنزیم­ های با فعالیت مشابه مانند Caspase و Metacaspase نیست.

    اگرچه قبلا تصور می­شد که چنین پروتئین­ هایی فعالسازی آبشار پروتئولیتیک را آغاز می­ کند که منجر به مرگ سلولی گیاه می­ شود، در نتیجه ممکن است برخی از پروتئازهای منحصر به فرد در واکنش زودهنگام به عفونت ناشی از هر دو پاتوژن­ های نکروتروف و بیوتروف درگیر باشند.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *