تاریخ :۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
رزماری-بیماری-دارویی

رزماری و بیماری این گیاه دارویی

  • رزماری و بیماری این گیاه دارویی

    گیاه شناسی گیاه دارویی رزماری

    گیاه رزماری Rosemary با نام علمی Rosmarinus officinalis درختچه ای معطر، دارای شاخه های فراوان و برگ های سوزنی شکل به ارتفاع ۱ تا ۲ متر است. دارای گل هایی به رنگ سفید مایل به بنفش و به شکل دسته های ۲ تا ۱۰ تایی در محور برگ ظاهر می شود. برگ و سرشاخه گل دار این گیاه مصرف دارویی دارد. گیاه رزماری گیاهی چند ساله است که کشت آن به دلیل کاربرد وسیع در صنایع دارویی دارای اهمیت خاصی می باشد. گیاه رزماری در صنایع داروسازی و بهداشتی مصرف می شود. رزماری و بیماری این گیاه دارویی را مورد بررسی قرار می دهیم.

    ترکیبات و خواص درمانی رزماری

    از برگ های خشک و به ندرت برگ های تازه این گیاه استفاده می شود. از این گیاه جهت درمان روماتیسم، میگرن، افزایش دهنده ترشح صفرا، معرق و قاعده آور استفاده دارویی می شود. این گیاه یک مقوی و محرک همه جانبه است که همواره آن را نشاط آور و نیروبخش می دانسته اند.

    قسمت های هوایی این گیاه باعث تقویت گردش خون، تحریک گوارش می شود و برای خستگی، ضعف و افسردگی و برای حالات سردی از جمله لرز و روماتیسم نیز بسیار مفید است و دارای اثر ضد عفونی کنندگی است. از راه خوراکی با مقادیر دارویی کم، جریان خون را در اندام های شکمی افزایش می دهد و ترشح شیره های گوارشی و صفرا را تحریک می کند. همچنین یک داروی مدر است. در مقادیر زیاد باعث ایجاد اسپاسم و سرگیجه می شود. به عنوان نماد حافظه نیز مطرح است.

    خواص-رزماری

    خواص رزماری

    زیستگاه گیاه دارویی رزماری

    گیاهی بومی مناطق مدیترانه ای است. در بریتانیا یک گیاه زینتی است. در جنوب اروپا به صورت تجارتی کاشته می شود. این گیاه در آذربایجان و کردستان می روید. در ایران بخش مهمی از سطح زیر کشت این گیاه در استان های سمنان و تهران قرار دارد. این گیاه دارویی در نواحی مختلف کشور به صورت گلخانه ای و مزرعه ای کشت می شود.

    بیماری گیاه دارویی رزماری

    ۱. پوسیدگی ریشه

     عامل بیماری: Rhizoctonia solani است.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    علائم بیماری: پژمردگی اندام های هوایی و سوختگی برگ ها همراه با پوسیدگی ریشه های گیاهان رزماری از علائم این بیماری در استان تهران گزارش شده است.

    عامل بیماری: F. Culmarum ،Fusarium solani و Fusarium oxysporum می باشد.
    این قارچ ها به عنوان عامل پوسیدگی ریشه گیاهان رزماری در استان سمنان و اصفهان گزارش شده اند.

    ۲. خشکیدگی

    عامل بیماری: قارچ های Rhizoctonia solani  ،Phytophthora citrophthora و Fusarium oxysporum در ارتباط با خشکیدگی گیاهان رزماری در مشهد شناسایی و گزارش شده اند.

    منبع :

    کتاب بیماری های مهم گیاهان دارویی، انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، ۱۳۸۹

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۳ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *