تاریخ :۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • انار و خواص اعجاب انگیز آن

    خواص میوه انار

    از دورانهای کهن، از انار Punica granatum به عنوان نمادی از ازدواج، باروری، فراوانی و عدالت استفاده می شد. دارای طبیعت سرد و تر است. منبع خوبی از اسیدفولیک، پتاسیم و آهن است. برای افرادی که کم خونی دارند مفید است. انار و خواص اعجاب انگیز آن را بخوانید.

    بهترین دارو برای بند آوردن اسهال است. به علت دارا بودن تانن زیاد مسمومیتها را برطرف می کند. انار تشکیل پلاکهای عروقی را تا ۳۰ درصد کاهش می دهد. برای تقویت کبد و طحال، زردی، درد سینه و سرفه، گرفتگی صدا مفید است. انار در گرم مزاجها موجب تقویت نیروی جنسی می شود. ادرار آور و نفاخ است.

    از دانه های انار، آب انار و سسهای درست شده از دانه های آن به عنوان یک تقویت کننده ی قلب استفاده می شد. امروزه نیز از دمنوش انار برای بهبود سلامت قلب، درمان افسردگی و حفظ تعادل و سلامت ذهنی، و ارتقای عملکرد دستگاه ایمنی استفاده می شود.

    انار و خواص اعجاب انگیز

    ویتامینها و آنتی اکسیدانهای موجود در انار، دستگاه ایمنی را تقویت می کنند. انار سرشار از پلی فنولها است که با رادیکالهای آزاد مقابله می کنند. میزان پلی فنولهای موجود در انار Pomegranate از چای سبز و بلوبری هم بیشتر است. این ویژگی، انار را به یک ماده ی ضد سرطان مؤثر تبدیل کرده است.

    انار و خواص اعجاب انگیز

    خواص دارویی انار

    انار به کاهش کلسترول بد ( LDL) کمک می کند، برای درمان تصلب شراین، بیماریهای مزمن قلبی، ایدز، افزایش کلسترول خون، افزایش چربی خون و فشار خون بالا مفید است و خطر ابتلا به سرطان سینه ی هورمونی را کاهش می دهد. در سالهای اخیر، تحقیقات وسیعی در مورد انار صورت گرفته است.

    این تحقیقها نشان می دهند که آب انار التهاب سلولی را کاهش می دهد و از رشد تومورهای پروستات جلوگیری می کند و سطح آنتی ژن اختصاصی پروستات (PSA) را کاهش می دهد. همچنین از سرطان سینه جلوگیری می کند و گسترش سلولهای سرطانی سینه را متوقف می کند.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    خواص اعجاب انگیز پوست انار

    طبیعت پودر انار از نظر طب سنتی ایران سرد و خشک است. پودر پوست انار برای درمان وبا کاربرد دارد. کباب انار روی آتش و خوردن مخلوط دانه و پیه آن برای کبد مناسب است. شربت رب انار لک و پیس ناشی از عوارض کبدی را درمان می کند. انار برای افراد صفراوی مناسب است. پوست انار قابض و مقوی است و برای معالجه اسهال ساده و اسهالی که از مسمومیت باشد و اسهال خونی و کنترل سلسله البول مفید است. قند ادرار را کم و خون را تصفیه می نماید و از خونریزیها، خصوصا خونریزی رحم جلوگیری می کند.

    پوست انار و خواص آن

    • اگر پوست خشک انار را کوبیده و به اندازه چهار گرم با آب گرم مخلوط کنید و بخورید کرم های معده و روده را دفع می کند.
    • مزمزه کردن آب جوشانده ی پوست انار برای تقویت لثه مفید است و از خونروی پس از کشیدن دندان جلوگیری می کند.
    • یک تکه از پوست انار را به صورت یک سکه ی کوچک قیچی کنید. سپس سفیدی و پیه، روی آن را بتراشید تا نازک شود و یک ساعت روی آبسه دندان بگذارید و بعد عوض کنید و این عمل را تکرار کنید تا آبسه سرباز کند.
    • پوست انار را نرم بسایید و شب ها به وسیله ی پنبه، در دهانه رحم قرار دهید. ترشحات غیر طبیعی را متوقف می سازد و به عنوان شستشو برای التیام بواسیر و رفع ترشحات سفید یا لوکوره مفید است.
    •  در آب جوشانده پوست انار بنشینید؛ برای قطع کردن سیلان مفرط، ترشحات عادت ماهیانه و همچنین در مواردی که مقعد بیرون آمده باشد و همچنین درمان بواسیر مفید است.
    • پوست انار را با جفت مساوی بسایید و روی پنبه بریزید و هر شب ضماد کنید. فیستول یا بواسیر را درمان می کند.
    • پوست انار را بجوشانید و روزی چند بار با آن دهان شویی کنید؛ آفت و زخم دهان را برطرف می سازد.
    پوست انار و خواص آن

    خواص پوست انار

    • اگر سر انار شیرین را سوراخ کرده وداخل آن را با روغن بنفشه یا بادام شیرین پر کنید و روی آتش بگذارید تا روغن جذب شود بعد آن را بمکید برای درد سینه و سرفه خشک نافع است.
    •  اگر آب انار را در شیشه ای ریخته و درآفتاب بگذارید تا غلیظ شود و در چشم بکشید باعث افزایش قدرت بینایی می شود.

    موارد منع مصرف انار

    تاکنون عوارض جانبی ای برای مصرف روزانه ی دمنوش انار گزارش نشده است. اما به دلیل قند موجود در انار، بیماران دیابتی باید در مصرف آن احتیاط کنند. در مورد کسانی که از داروهای ضد چربی (داروهای خانواده ی استاتین ها) استفاده می کنند، دمنوش انار می تواند خطر رابدومیولیز (تخریب عضلات اسکلتی) را افزایش دهد. به همین دلیل، کسانی که از داروهای ضد چربی استفاده می کنند، باید از مصرف دمنوش انار خودداری کنند. خوردن آن بعد از غذا باعث فساد و ضعف معده می شود و برای بیماران تب دار مضر است.

    منبع:

    1. کتاب چگونه غذا بخوریم تغذیه از دیدگاه قرآن و عترت، انتشارات المعی، نویسنده حجت الاسلام سید صفر علی لکی صرافی، ۱۳۹۵
    2. کتاب کافی شاپ در خانه،آشنایی با انواع نوشیدنی‌های سرد و گرم دم‌نوش‌ها، عرقیات گیاهی، اسموتی…، ۱۳۹۶
    3. کتاب گنجی در خانه، هزار ویک نکته ی طلایی برای زندگی بهتر، انتشارات نشر رستان، ۱۳۹۲

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *