گل پنیرک درمان تنبلی روده
گیاه شناسی گل پنیرک
پنیرک Malva sylvestris گیاهی است علفی، پایا و چند ساله، که ارتفاع آن به ۶۰ سانتی متر نیز می رسد. برگ های این گیاه خودرو و حالت دایره ای و دندانه دار دارد و گل های آن بنفش رنگ و کوچک هستند. قسمت مورد استفاده گیاه پنیرک، برگ و گل آن می باشد. بومی ایران است. طبیعت این گیاه معتدل و تا حدودی سرد و تر است. گل پنیرک درمان تنبلی روده را سبب می شود.
خواص گل پنیرک و درمان تنبلی روده
برای عفونت های مثانه، اسهال خونی مؤثر است. برای کسانی که دچار یبوست و دارای معده و روده های تنبلی هستند، توصیه می شود. دم کرده گل ها یکی از داروهای خوب ضد سرفه است. هم چنین به عنوان برطرف کننده تورم دهان و گلو مصرف می شود. انسداد مجاری کبد را باز می کند و موجب ازدیاد ترشح ادرار می شود. تاثیرات آن در درمان سرما خوردگی تایید شده است.
خواص گل پنیرک
از پنیرک در پزشکی سنتی در تسکین درد و التهاب، التیام زخم و بهبود اختلالات کلیوی و عوارض پوستی و در مقابله با میکروارگانیسم های مختلف از جمله ویروس ها، باکتری ها و قارچ ها استفاده شده است و بخش های هوایی آن دارای ارزش غذایی و علوفه ای هستند.
ترکیبات اصلی گیاه پنیرک
ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی می باشند و حضور مالوین، دلفینیدین، مالویدین، بتاکاروتن، سیانین، تانن ها، ساپونین ها، آلکالو ییدها، موسیلاژ و به ویژه آنتی اکسیدان ها در این گیاه، عامل خواص ضد اکسیدانی، ضد میکروبی، ضد ویروسی و ضد دردی و اثر بر بهبود التهاب است که در تحقیقات آزمایشگاهی به اثبات رسیده است.
موارد منع مصرف گیاه پنیرک
افرادی که سابقه آلرژی به گیاهان دارویی دارند باید در مصرف پنیرک احتیاط نمایند. بیماران مبتلا به دیابت و یا افرادی که بدنشان به تغییرات قند خون حساسیت نشان می دهد باید با توجه بیشتری این گیاه را مصرف نمایند زیرا سبب کاهش قند خون می گردد.

منع مصرف پنیرک
منبع :
کتاب کافی شاپ در خانه، آشنایی با انواع نوشیدنیهای سرد و گرم دمنوشها، عرقیات گیاهی، اسموتی…، ۱۳۹۶
مقاله مروری بر جنبه های مختلف گیاه دارویی پنیرک (Malva sylvestris) و یافته های تحقیقات نوین، ۱۳۹۵
دیدگاهتان را بنویسید