تاریخ :۳۱ فروردین ۱۴۰۳
  • مگس چغندر چیست

    مگس چغندر

    .Pegomyia hyosciami Cur این مگس معمولا در مناطق چغندر کاری نواحی مختلف ایران انتشار دارد و از شیراز، اراک اطراف تهران و کرج جمع آوری شده است. لاروها از گیاهان خانواده اسفناجیان تغذیه می نمایند، به این ترتیب که داخل بافت های بین دو غشاء برگی شده و حین تغذیه در مسیر خود دالان هایی ایجاد می کنند و فقط غشا فوقانی و تحتانی برگ به صورت شفاف باقی می ماند و بعد از مدتی این قسمت ها خشک شده و می ریزند و برگ ها سوراخ سوراخ شده و از بین می روند. می خواهیم بدانیم مگس چغندر چیست و چگونه زندگی می کند.

    شکل شناسی مگس چغندر

    • این مگس به طول ۶ تا ۴ میلی متر و به رنگ خاکستری روشن است.
    • روی شکم نوارهای تیره رنگی دیده می شود.
    • شاخک ها سیاه رنگ است.
    • بال ها شفاف هستند.
    • پاها زرد رنگ است.

    لارو کامل به طول ۶ تا۸ میلی متر، بدون پا و به رنگ روشن می باشد. سر کوچک و قطر مفصل ها یه سری انتهای بدن افزایش می یابد. پوپاریوم به رنگ قهوه ای تیره و بیضی شکل و به طول ۴ -۶ میلی  متر است.

    مگس چغندر چیست۱

    شکل مگس چغندر

    زیست شناسی مگس

    این حشره زمستان به صورت پوپاریوم در خاک به سر می برد و در بهار پس از گرم شدن هوا، مگس ها ظاهر شده و ماده ها تخم های خود را در پشت برگ های گیاه میزبان در دسته های ۵ تا عددی به دنبال هم قرار می دهند. تخم ها در مدت ۲- ۵ روز باز شده و لاروها از همان محل شروع به تغدیه می نماید. قسمت های آسیب دیده به صورت لکه های کوچک و بزرگ سفید رنگ در سطح برگ نمایان می شود. طول مدت زندگی لاروی از ۱ تا ۳ هفته برحسب شرایط محیط متغیر است.

    لاروها پس از  سه بار تغییر جلد در خاک تبدیل به شفیره می گردند و پس از ۲ تا ۳ هفته مگس های نسل دوم ظاهر می گردند. این آفت برحسب شرایط محیط ۲ تا ۴ نسل در سال دارد. یکی از راه های مبارزه با این حشره جمع آوری برگ های محتوی لارو از داخل مزرعه و از بین بردن آنها می باشد. در صورتی که مبارزه شیمیائی الزامی باشد کار برد یک سم فسفره  نفوذی نتیجه رضایت بخشی می دهد.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    مگس چغندر چیست۲

    خسارت مگس چغندر

    منبع :

    کتاب حشره شناسی کشاورزی، (حشرات، کنه ها، جوندگان و نرم تنان زیان آور) و مبارزه با آنها، ناشر دانشگاه تهران، ۱۳۸۷

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *