تاریخ :۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
آفت-سپردار-کاملیا

آشنایی با آفت سپردار کاملیا

  • آشنایی با آفت سپردار کاملیا

    نام علمی: Hemiberlesia camellia (Sign)

    آشنایی با آفت سپردار کاملیا: این حشره بیشتر روی چای و به ندرت روی مرکبات دیده می شود. همچنین روی گیاهان همیشه سبز مناطق نیمه گرمسیری مرطوب وجود دارد و گاهی خسارت وارد می کند. پراکندگی اولیه این حشره در اولین مرحله لاروی می باشد و به مناطق جدید گیاه منتقل می شوند یا در اثر تماس باد یا حیوان پراکنده می شوند. مرگ و میر ناشی از عوامل غیر زنده در این مرحله زیاد است. پراکندگی حشره بزرگسال بدون تحرک و تخم ها از طریق حمل مواد گیاهی آلوده توسط انسان اتفاق می افتد.

     سپردار کاملیا

    دامنه میزبانی آفت سپردار کاملیا

    سپردار کاملیا گونه ای کاملاً پلی فاژ است که از میزبانان متعلق به ۱۱۷ جنس و در ۶۰ خانواده گیاهی ثبت شده است. به نظر میرسد این آفت گیاهان زینتی چوبی را ترجیح می دهد. میزبانان این آفت شامل گونه های:

    Acacia ،Actinidia spp. ،Adesmia ،Albizia ،Aleurites spp. ،Allophyllus Amomyrtus ،Aristotelia ،Baccharis spp. ،Beilschmiedia ،Buxus ،Camellia ،Carya illinoinensis ،Cassia ،Castela ،Cercis ،Citrusia ،Citrusia sinc. Copernicia ،Coprosma ،Corylus ،Cupania ،Cydonia ،Drimys ،Elaeagnus ،Erigeron ،Eriobotrya ،Eucalyptus ،Euonymus ،Eupatorium ،Fagara ،Ficus spp. ،Fuchsia ،Gleditsia ،Heterothalamus ،Hexachlama ،Ledus ،Malus pumila ،Malus sylvestris ،Mangifera indica ،Manihot ،Melia ،Merostachys ،Muehlenbeckia ،Musa spp. ،Myosporum ،Myrciaria ،Nectandra ،Olea europaea ،Osmanthus ،Persea americana ،Peumus ،Popusus ،Phonbeus ،Phonbeus ،Phonbeus ،Phonbeus ،Phonbeus ،Psidium guajava ،Pyrus communis ،Rhamnus ،Robinia ،Salix ،Sapium Senna ،Sesbania ،Sida ،Solanaceae ،Solanum Tecoma stans ،Trichogonia ،Vaccinium ،Vernonia ،Vitis vinifera.

    مشخصات ظاهری سپردار کاملیا

    آفت سپردار کاملیا از نظر رنگ سپر و شکل بدن حشره ماده کامل ممکن است با شپشک خرزهره اشتباه شود. سپر حشره ماده کاملا برآمده و جلد لاروی نزدیک به کنار سپر و رنگ آن خاکستری است. در این گونه حشره نر دیده نشده است. بهترین وجه تمایز این گونه با شیشک خرزهره این است که در شپشک کاملیا فقط یک جفت لب (L1) بزرگ وجود دارد و حال آنکه در شپشک خرزهره تعداد لب ها سه جفت ( L1 L2 L3 ) می باشد.

    ظاهری-سپردار-کاملیا

    • سایر خصوصیات این گونه به شرح زیر است:

    L1-1 ها دو قطعه ایست که قطعه خارجی کوچکتر می باشد. L1 ها بهم خیلی نزدیک و شانه در وسط باریک و بلند است.

    ۲- غده شاخکی نسبتا بزرگ و در انتها دارای دندانه های بلند و نوک تیز می باشد و موی حسی کناریست.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    ۳- سوراخ مخرجی خیلی بزرگ و در سطح پشتی کاملا مشخص است.

    ۴- دو جفت پارافیز در طرفین بدن و سه موی حسی نسبتا درشت و مشخص در لبه پیچیدیم دارد

    ۵- موها هر یک روی یکی از لب ها قرار گرفته اند.

    مشخصات بیولوژی

    آفت سپردار کاملیا به صورت ماده بالغ  و گاهی پوره سن دوم زمستانگذرانی می کند. این حشرات زنده زا هستند و نوزادان حدود ۲ هفته پس از خروج به سن دوم میروند و حدود ۳ هفته بعد بالغ می شوند. این حشره در سال حداقل ۳ نسل دارد. این حشره خسارت اقتصادی ندارد بنابراین نیاز به مبارزه ندارند. خسارت این آفت تنها بر روی برگ و شاخه های میزبان دیده می شود.

    منبع: کتاب درختان میوه و مدیریت کنترل آنها، انتشارات مرکز نشر سپهر، ۱۳۹۳.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *