تاریخ :۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
خواص-دارویی-توتون

خواص دارویی گیاه توتون

  • خواص دارویی گیاه توتون

    گیاه شناسی گیاه توتون

    توتون Tobacco با نام علمی Nicotiana tabacum بوته ای استوار، علفی و یک ساله است. منشأ توتون آمریکای مرکزی گزارش شده است. خواص دارویی گیاه توتون را مظالعه می کنیم.

    • ریشه اصلی توتون مستقیم است و انشعاب های کم و بیش فراوانی دارد. طول ریشه متفاوت است و به شرایط اقلیمی محل رویش بستگی داشته و بین ۵۰ تا ۶۰ سانتی متر می باشد.
    • ساقه توتون مستقیم و در اوایل رویش سبز رنگ و کم و بیش نرم و پوشیده از کرک است. ارتفاع ساقه نیز متفاوت و بین ۷۰ تا ۲۵۰ سانتی متر است.
    • برگ های توتون نسبتا بزرگ و دارای کناره های صاف است. شکل برگ ها نیز متفاوت است و از خصوصیات گونه ای محسوب می شود.
    • توتون دارای برگ های پهن، بزرگ، منفرد و بدون دمبرگ است. برگ ها به صورت متناوب نسبت به یکدیگر روی ساقه قرار می گیرند و سطح آن پوشیده از کرک ها و سلول های حاوی اسانس و یا حاوی شیره خاصی است که ماده چسبناکی از خود ترشح می کنند.
    • گل های توتون به رنگ سفید با به صورت خوشه های مجتمع در انتهای ساقه های اصلی و فرعی پدیدار می شوند.
    • جام گل آن قف سه برابر کاسه گل است. میوه از نوع کپسول و چند خانه ای است. داخل هر کپسول تعداد زیادی و به صورت چندین ردیف قرار می گیرد.
    • بذرها بسیار کوچک و کم و بیش بیضی شکل و رنگ آن قرمز تیره است.

    خواص دارویی گیاه توتون

    قسمت مورد استفاده گیاه برگ های آن است. در اکثر نقاط جهان برای تولید دخانیات کشت می شود. نیکوتین و سایر آلکالوئیدهای توتون در تهیه آفت کش ها، قارچ کش های طبیعی سیتریک اسید، ویتامین B۶ و نیاسین کاربرد دارند. در صنایع داروسازی از مواد مؤثره این گیاه داروهای مسکن و آرام بخش و همچنین داروهایی برای ترک سیگار تهیه می شود. تقریبا تمام آمینواسیدهای شناخته شده در توتون وجود دارند و پروتئین آن ارزش غذایی ویژه ای دارد.

    خواص دارویی گیاه توتون1

    خواص گیاه توتون

    زیستگاه گیاه دارویی توتون

    منشأ اصلی این گیاه در پرو، بولیوی و نواحی مختلف آمریکای مرکزی بوده و از آنجا به نواحی دیگر انتقال یافته است. پرورش توتون امروزه در اغلب نواحی گرم و معتدل کره زمین معمول می باشد. توتون و گونه های آن در نواحی مختلف ایران کاشته می شود. کشورهای مکزیک، اکوادور، ونزوئلا، آمریکا و بعضی از کشورهای اروپایی عرضه کننده اصلی این گیاه هستند.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    منبع :

    کتاب بیماری های مهم گیاهان دارویی، انتشارات جهاد دانشگاهی مشهد، ۱۳۸۹

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۴ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *