تاریخ :۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
تغذیه-درمان-آرتروز

درمان آرتروز و نکات طلایی تغذیه

  • درمان آرتروز و نکات طلایی تغذیه

    درمان آرتروز و تغذیه مناسب

    استئوآرتریت یا آرتروز بیماری بسیار شایعی است که در همه مناطق جغرافیایی دیده می شود. نام دیگر این بیماری «آرتروز» و بیماری تخریبی در مفصل است (تخریب غضروف مفصل). در آرتروز غضروف مفصلی تحلیل رفته و درگیری استخوان زیر غضروفی، باعث التهاب بافت های اطراف می شود. شایع ترین مفاصل درگیر عبارت اند از: مفاصل دست، پا، زانو، ران و ستون فقرات. از درمان آرتروز و نکات طلایی تغذیه  بدانید.

    روغن زیتون برای فرد مبتلا به آرتریت

    مصرف روزانه روغن زیتون و افزودن آن به سالاد، نان یا سبزیجات برای فرد مبتلا به آرتریت مفید است. فلفل دلمه ای، مرکبات و مواد غذایی دیگر جامع ویتامین C، از کلاژن (ترکیب عمده غضروف) محافظت می کند. همچنین دریافت ناکافی این ویتامین، خطر بروز برخی انواع آرتریت را افزایش می دهد.به خاطر  داریم که مرکبات و کلم بروکلی سرشار از ویتامین C می باشند.

    نکات طلایی تغذیه ای برای درمان آرتروز ۲

    تغذیه افراد مبتلا به آرتریت

    سه علامت شایع آرتروز Arthritis

    ۱. خشکی پس از استراحت؛ یعنی گاهی اوقات وقتی مفصل به مدت طولانی بی حرکت می ماند، اگربخواهد فعالیت کند درد خواهد داشت.

    ۲. کاهش انطاف پذیری؛ به همین دلیل بیماران مبتلا به آرتروز نمی توانند به راحتی مفاصل خود را خم و راست کنند.

    ۳. درد در مفصل.

    آرتروز زانو

    آرتروز زانو از عوامل شایع ایجاد درد در افراد بالای چهل سال است. میزان ابتلا در خانم ها در مقایسه با آقایان بیشتر است. با توجه به اینکه این نوع ارتروز با افزایش سن پیشرفت می کند به «آرتریت پیری» نیز معروف است. علاوه بر سن، علل ژنتیکی، نوع شغل و حرفه، چاقی، عوامل هورمونی و نژاد نیز در بروز این بیماری دخیل است.

    آرتروز و نکات طلایی تغذیه برای درمان

    درمان آرتروز و پیشگیری از زانو درد

    برای درمان آرتروز و پیشگیری از زانو درد اسیدهای چرب امگا۳ موجود در ماهی ضد التهاب است و باعث کاهش درد زانو می شود. اسیدهای چرب امگا۳ از فعالیت پروتئین هایی که باعث خوردگی غضروف مفصل زانو می شوند نیز جلوگیری می کند. آب پرتقال، فلفل سبز، گریپ فروت، انبه و کیوی منبعی غنی از ویتامین C هستند که خوردگی استخوان را کاهش می دهند. مصرف چای سبز باعث کاهش آرتریت می شود.

    اسفناج سرشار از آنتی اکسیدان هایی است که درد را کاهش می دهد. زردچوبه حاوی ماده ای رنگی است که ضد التهاب بوده و باعث کاهش تورم مفاصل می شود. زنجبیل باعث کاهش التهاب و درد مفاصل می گردد. از آنجا که نان bread، برنج و ماکارونی باعث اضافه وزن و التهاب می شود، باید مصرف آنها را محدود کنید.

    نکات طلایی تغذیه ای برای درمان آرتروز۱

     پیشگیری درد زانو

    عامل ساییدگی استخوان ها

    غضروف بافتی لغزنده است که انتهای استخوان ها را در یک مفصل می پوشاند. استخوان ها داشتن حرکتی آسان بر روی یکدیگر را مدیون غضروف های سالم هستند. وظیفه دیگر غضروف ها جذب شوک در طی حرکت های فیزیکی است. در بیماری آرتروز، غضروف ها نازک شده و به تدریج در برخی نواحی از بین می رود و باعث ساییدگی استخوان های غضروف ها می شود.

    منع مصرف مواد تغذیه ای در درمان آرتروز

    گوشت قرمز در صورت داشتن نقرس، روغن آفتابگردان، ذرت، دانه سویا که به دلیل اسید چرب امگا۶ التهاب را افزایش می دهد بنابراین می توان روغن زیتون و روغن مغزها را جایگزین این روغن کرد.

    منبع :

    کتاب بدانید و سالم بمانید، هفت گام برای سلامتی، نشر اندیشمندان جوان، ۱۳۹۳

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    اشتراک‌گذاری

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *