تاریخ :۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
دسته بندی آفت کش ها بر اساس نحوه تأثیر

دسته بندی آفت کش ها بر اساس نحوه تأثیر

  • این دسته بندی تاکنون به چندین روش صورت گرفته است. در بعضی از منابع بر مبنای چگونگی و زمان کشف و روش توسعه آفتکش ها تقسیم بندی می شوند:

    • نسل اول حشره کش ها شامل آرسنیک های روغن ها و ترکیبات گیاهی هستند.
    • نسل دوم ترکیبات کلره فسفره، کاربامات ها و پایرتروئیدها از راه سنتز کردن گسترش پیدا کردند.
    • نسل سوم شامل ترکیباتی هستند که سنتز آنها براساس مولکول های مؤثر در فیزیولوژی، بیوشیمی و اکولوژی حشرات می باشد و در این نسل به حشرات مفید اهمیت خاصی داده شده است.
    • نسل چهارم فناوری ژن های عامل توکسین به موجودات مورد نظر و در این روش ترکیبی از بیوتکنولوژی، نوروفیزیولوژی و بیوشیمی حشره بهره گرفته شده است و به محصولات تولید شده حشره کش های نسل چهارم اطلاق می شود.
    گاهی دسته بندی آفت کش ها براساس نحوه تأثیر آنها روی آفات صورت می گیرد:
    ۱ – آفت کش های فیزیکی

    که از راه های فیزیکی باعث اختلال در اعمال حیاتی بدن آفت می شوند، نظیر کاربرد روغن ها روی درختان میوه که سبب بستن منافذ شپشک ها و مرگ آنها می گردد. روغن ها برای سمپاشی زمستانی، تابستانی و همچنین به عنوان حامل و حلال حشره کش ها و مخلوط کردن روغن با امولسیون بعضی از حشره کش ها جهت افزایش خاصیت حشره کشی آنها کاربرد دارند.

    همچنین گردهای بی اثر مثل اسید باریک و سلیکاژل، موم پوست حشره را جذب کرده او سبب از دست دادن آب بدن حشره و خشک شدن آن می گردد. ترکیبات سوزاننده براساس (DNOC) دی نیترو ارتوکروزول نظیر گبوتکس بصورت سطحی روی سلول ها و بافت ها اثر کرده و حشرات را در هر حالتی که باشند حتی میسلیوم قارچ ها را می سوزانند و از بین می برند و همچنین در مقدار مصرف آنها بایستی نهایت دقت را به عمل آورد و منحصرا در زمستان روی درخت های خزان کننده بکار برند.

    آفت کش

    ۲- آفت کش های پرتوپلاسمی

    موادی هستند که به کلیه آنزیم های بدن حشره حمله می کند و باعث رسوب آنها می شوند نظیر ترکیبات جیوه و فلزات سنگین مثل سرب و کادمیوم.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید
    ۳ – آفت کش های عصبی

    بر روی قسمت های مختلف سلول عصبی مثل آکسون، سیناپس ها و آنزیم های عصبی اثر می گذارند نظیر حشره کش های کلره، فسفره و کاربامات ها.

    ۴ – مهار کننده های متابولیکی

    که با جذب الکترون، تولید انرژی حاصل از اکسیداسیون کاربوهیدرات ها، پروتئین ها و لیپیدها را مختل می سازند، نظیر روتنون، دی نیتروفنل ها، کنه کش ها و قارچ کش هایی که مشتقات آلی قلع هستند.

    منبع: کتاب درختان میوه و مدیریت کنترل آنها، انتشارات مرکز نشر سپهر، ۱۳۹۳.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *