تاریخ :۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آشنایی با آفت پسیل پیچنده پسته

آشنایی با آفت پسیل پیچنده پسته

    • نام علمی: .Aganoscena viridis Pi

    این آفت تاکنون از اطراف تهران، اصفهان، کرمان، خراسان جمع آوری شده است و تصور می رود که در کشور ما سطح انتشار وسیعی داشته باشد. خسارت این آفت در نواحی کرمان و رفسنجان معمولا شدید است.

    مشخصات ظاهری و زیست شناسی آفت:

    حشره کامل کمی درشت تر از گونه قبلی و به رنگ سبز روشن است. پوره ها در سطح پشتی، بدنشان از ورقه مومی نسبتا ضخیمی پوشیده است و از این لحاظ با پوره های پسیل معمولی پسته تفاوت کلی دارند.

    آفت پسیل پیچنده پسته

    این گونه زمستان را بصورت تخم روی سر شاخه های پسته می گذراند. تخم ها کشیده و نارنجی رنگ هستند و معمولا در کنار جوانه ها مشاهده می شوند. این تخم ها در بهار مصادف با باز شدن کامل برگ ها تفریخ می شوند. در این گونه پوره ها اغلب در سطح زیرین برگ ها جمع می شوند و با تغذیه از شیره نباتی لبه برگ ها را بسمت پائین می پیچانند. بهمین لحاظ این آفت را پسیل پیچنده پسته می گویند. پسیل پیچنده پسته در سال فقط یک نسل دارد.

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    کنترل شیمیایی آفت:

    بهترین موقع مبارزه با پسیل پیچنده پسته در آخر زمستان و یا در بهار همزمان با مبارزه با کرم بسرشاخه خوار پسته است. سمپاشی بهاره به علت پیچیدگی برگ و عدم دسترسی به همه پوره ها نسبتا مشکل است. به هر حال سمپاشی بهاره باید حتما با یکی از سموم فسفره نفودی یا سیستمیک صورت گیرد.

    منبع: کتاب آفات درختان میوه و مدیریت کنترل آنها، انتشارات مرکز نشر سپهر، ۱۳۹۳.

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *