تاریخ :۲۹ اسفند ۱۴۰۲
  • فلوس ملین قوی

    گیاه شناسی فلوس

    فلوس یا خرنوب هندی  Cassia fistula درختی است به ارتفاع ۱۰ الی ۱۵ متر که به حالت خودرو در بیشتر نقاط گرمسیر دنیا مانند آفریقا، هند و جنوب می روید. فلوس در بعضی از نواحی ایران به نام خرنوب هندی و خیار چنبر نیز معروف است. میوه فلوس به طول ۳۰ تا ۵۰ سانتیمتر و قطران ۲ تا ۳ سانتیمتر است. اگر فلوس در قسمت طول آن شکافته شود، تیغه های متعدد در آن دیده می شود که فلوس را به خانه های متعدد گاهی تا ۱۰۰ خانه تقسیم می کند. فلوس ملین قوی است.

    گیاه-فلوس-ملین

    گیاه فلوس

    در داخل این خانه ها مایع  چسبنده ی تیره رنگی وجود دارد که سل خیار شنبر نامیده می شود. طعم این مایع کمی شیرین، ولی نامطبوع است. برای استفاده از فلوس غلاف آن را کمی روی آتش گرم می کنند، تا عسل خارج شود. معمولا این عسل با روغن بادام مخلوط شده و به عنوان مسهل استفاده می شود، البته می توان مغز این گیاه دارویی را با قند یا شکر مخلوط کرده و در درجه حرارت معتدلی پخت که به آن فلوس می گویند. فلوس به لحاظ طب سنتی معتدل است. در منبعی دیگر طبیعت فلوس را سرد و تر ذکر کرده اند.

    خواص درمانی فلوس ملین قوی

    مسهل و ملین قوی ( اما با عملکردی ملایم و بی آزار به  گونه ای که یبوست های مقاوم به درمان ومزمن را به تدریج درمان می کند)، ضد صفرا، دافع اخلاط فاسد، ضد افسردگی، ضد صرع، ضد میگرن، ضد بواسیر، تقویت کننده اعصاب، تقویت کننده شب، تقویت کننده مجاری ادرار، تقویت کننده دستگاه تنفسی، نرم کننده سینه، مسکن تورم امعاء و احشاء می باشد. پایین آورنده فشارخون و درمان کننده برفک دهان است. برای کلیه ها مفید است؛ مخصوصا آنهایی که کلیه شان سنگ ساز است، در صورت استفاده از آن مبتلا به سنگ کلیه نمی شوند. کسانی که زیاد چاق هستند و علت آن یبوست مزاجشان باشد جهت کم کردن چربی های زیاد شکم هر شب مقدار ۱۲ تا ۱۵ سانت از چوب درخت فلوس را در یک لیوان آب جوش دم کرده و میل کنید.

    خواص-فلوس

    جشنواره پاییزه
    جشنواره فروش بذر های خاص و کمیاب با بیش از ۱۲۰۰ رقم تنوع
    همین الآن خرید کنید

    خواص فلوس

    دیگر خواص گیاه ملین فلوس

    • برای درد مفاصل و نقرس، گیاه را به موضع درد بمالید.
    • جوشانده پوست درخت، اسهال خونی را رفع می کند.
    • برای باز کردن گرفتگی روده و دل پیچه، فلوس را مخلوط با ریشه ختمی به کار برید.
    • برای معالجه دیفتری، فلوس را با آب گشنیز مخلوط کرده و به بیمار بدهید تا غرغره کند.

    منبع :

    کتاب چگونه غذا بخوریم تغذیه از دیدگاه قرآن و عترت، انتشارات المعی، نویسنده حجت الاسلام سید صفر علی لکی صرافی، ۱۳۹۵

    کتاب کافی شاپ در خانه، آشنایی با انواع نوشیدنی‌های سرد و گرم دمنوش‌ها، عرقیات گیاهی، اسموتی…، ۱۳۹۶

    امتیاز شما به این مقاله چقدره؟

    میانگین امتیازات ۵ از ۵

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *